Piteå + shopping

Igår tog jag, mamma och Pia en tripp till Piteå för att spana in den nya gallerian. Och givetvis blev det en hel del shopping. Men INTENSIVT. På bara 2 timmar hann jag handla 4 tröjor/tunikor, en keps, trosor och ett skärp. Och jag är helt nöjd över mina inköp. Dagen i helhet var väldigt bra. Trevligt att få shoppa med tjejerna Burman. :) Idag blir det kanske oxå lite shopping för jag ska snart ner på stan. Sen lunch med mamma.

Imorse var jag till en sjukgymnast för att kolla ryggen. Visade sig att den inte var helt korrekt, så nu måste jag gå dit fler gånger för ytterligare behandling. Han hittade 3 fel men tyckte det var bra att jag kom in redan nu och inte om några år då det hela skulle varit ännu värre. Just nu har jag ganska ont efter behandlingen idag, men förhoppningsvis ska det hela bli bättre.



Igårkväll var jag och Joanna på bio. Vi såg Ett öga rött. helt okej film. Men det bästa av allt var att vi var dom enda i hela salongen, vilket gjorde att vi fick sitta vart vi ville och skratta och gråta hur högt som helst. Haha

Imorgon ska jag, Lina o Theresia ha pyamasparty. Som gamla goda tider. Ska bli riktigt kul. :)

Onsdag

Det har hänt en så mystiskt rolig sak, verkligen konstig, men tyvärr kan jag inte berätta om det. hahaha. Och då kan man ju fråga sig varför jag skriver A men inte B. Ja, för nånting måste jag väl ha att skriva. Haha. Och dessutom vet redan flera av ni som läser vad jag pratar om.

Sitter hemma hos Pia och dricker te. Kärlekste för att vara mer exakt. Nyss fick jag ris för att jag glömt påpeka hennes nya frisyr. Oops. Ska verkligen vara mer uppmärksam i fortsättningen.

Imorgon har jag mkt att se fram emot. Tjejtripp med mamma och Pia till Piteå för SHOPPING!! Wohooo!
Det andra jag har att se fram emot är att jag och Joanna ska på bio. Längesen jag sist var det så det ska bli himla kul.

På fredag ska jag kolla upp min rygg. Ojojoj

Här kommer lite bilder:

image371
Jag o Vickan, som kände för lockar den kvällen
image372
Resultat = galet!
image373
Nästa helg, jag o Lina innan krogen
image374
Boss som sover och är söt som vanligt


Nej nu ska jag hem och städa, man vet aldrig när man kan få oväntat besök. Hahaha

Helgens bravader

Hej hopp, här sitter jag. Härligt svettig och dyligt efter 2 timmars dansande och en jättevarm lägenhet. (Pia och Mattias) Skulle ju igentligen gå hem efter träningen, men Pia bjöd upp mig på mackor och ja det kan man ju inte tacka nej till. Sen helt plötsligt blev det film. Lucky number Slevin. Jag och Matte har sett den förut men inte Pia, så vi tyckte det var dax.

I helgen blev det utgång både fredag o lördag. I fredags var jag o Lina hemma hos mig. Käkade middag, tittade på gamla kort och hade allmänt trevligt. Nostalgikänsla över det hela. Även Theresia tittade förbi och vi fick tjuvkika på hennes förlovningsring. (För jag antar att det är officiellt nu :) Grattis än en gång)
Sen blev det Station 8 och så mkt om det har jag tyvärr inte att berätta, förutom att vi "råååkade"  skicka en kille med polisbil. Stackars jäkel!

På lördagen var jag riktigt seg kan jag lova. Sov till kl 3, sen åkte jag o Bosse till Båtvik för att hälsa på. Totte fräser fortfarande lika mkt på lillstackarn. Men förhoppningsvis kan dom bli vänner snart. :)
Var ute på havet med pappa och la ut näten. Riktigt härligt. :)
På kvällskvisten åkte jag in till stan med Lina. Vi gick över till Theresia o Daniel för att gratulera på riktigt.
Sen följde jag med Vickan o Denise ut på Station 8, i princip nyktert. Fick inträdet betalt av nån random kille som stod framför mig i kön. Tack du utan namn..
Dansade en hel del, men fasiken så dålig musik dom spelar. :-S Och creepy grabbar kryllade på dansgolvet. Eller nä dom va överallt. Huvva. Fick även se en fight. Blood all over the place. Inte så nice.
Trots allt detta hade jag en trevlig kväll och tur är väl det.

Nu ska jag hem och ta min efterlängtade dusch. Good night!

Snor-Pia

Just nu sitter jag hos Pia. Vi har sett lilla sjöjungrun. Åh, vad den är bra. :)
För övrigt är det riktigt synd om Pia. Hon är så sjuk. Ja oj oj oj. Så snorig och synd om. Provar febern hela tiden ifall den skulle råkat stiga. Eller vänta förresten, vilken feber. Hon har ju ingen.. Men vem vet, hon kan ju få.

I natt har jag drömt om björnen igen. Börjar bli lite många björndrömmar nu tycker jag. Snart kommer den nog dyka upp på riktigt. :-S

image366

Fast dom är ju lite söta förstås. På bild, på Zoo, eller på vääldigt LÅNGT håll!

Igår på dansen var det verkligen roligt. Vi delade upp oss i 2 grupper och gjorde varsin kombination. Gick verkligen framåt och blev dessutom bra tycker jag. Hur kul som helst. Well done av oss. :)

Satt nyss o kollade på bilderna då Boss var bäbis. Kanske hur söt som helst. :)

image367
image368
image369image370

Vilken tur att han fortfarande är söt :)

Den bästa väckarklockan

image365

Än en gång har Boss fungerat bra som väckarklocka. Imorse började han busa med mig. Skulle in under täcket med sina leksaker, klor och tänder. Först tyckte jag det var lite jobbigt och ville bara somna om. Men sen kollade jag på klockan och insåg att det var 5 minuter innan väckaren skulle börja ringa. Bra tänkte jag, nu blir jag ju pigg och faktiskt kanske orkar upp och träna. Vilket jag även gjorde. Theresia oxå. Ett Core-pass 7.15.
Faktiskt rätt skönt att stiga upp den tiden och träna.

Nu är jag hos systeryster. Tänkte att det vore bra om hon oxå kunde stiga upp nångång. Hon brukar ju ha lite svårt för det ibland. Nångång kanske jag lånar henne väckarklockaren Boss.
Faktiskt, om han inte väckt mig imorse tror jag aldrig jag hade farit och tränat.

Förresten så blev det inte mkt till städning igår när jag kom hem. Jag trillade ner framför tv:n. Såg Idol och Heroes. Sen blev jag så trött så jag gick å la mig. Bra gjort Mayan!
Idag har jag mkt på schemat, så det kanske vore bra att komma igång.
Men först ska jag krypa ner hos Pia en stund. :)


Städa städa, hela dagen lång

Jädrar vilken härlig träningsvärk man fått sig. Ajaj i benen, men skönt ändå. Nu vet jag ju iaf att jag rört på mig. :)

Jobbet idag gick helt ok. Förutom att jag varit så jäääkla trött. Men det var bara att härda. :) Tiden gick rätt snabbt ändå.
Har städat städat och städat idag på jobbet. Känns så lagom kul.. Lite onödigt att städa någon annanstans än hemma tycker jag. Och jag som hade tänkt göra det just ikväll. Städning hela dagen idag med andra ord. Så kul ska jag ha!

Nyss ringde syrran o sa att hon var hemma hos mig. Trevligt med oväntade gäster men det hade ju varit ännu trevligare om hon dykt upp medan jag var hemma. :) Men nu får Boss iaf nån att leka med tills dess att jag kommer hem. :)



Jaja nu ska jag återgå till hemmet och ta itu med allt. Om jag nu inte stupar det vill säga. :)

Och vem vet, kanske den objudne gästen är kvar? ;)

Utställning 07

Ärtans oxå.. Jag insåg att jag inte skulle hinna till stan i rättan tid. Så därför tänkte jag bege mig ut i löparspåret istället. I skogen bland alla hemska djur. Björnarna och älgarna och alla dom där.

Men först ska jag göra en annan sak. Jag lovade ju faktiskt dig Nina för typ 100 år sen att jag skulle lägga upp bilder från utställningen och jag har ju inte gjort det än. Men nu när jag satt o tittade på famla kort hittade jag dom där så jag tänkte att nu kan jag ta itu med det. :)

image361
Porträtt av Pia i mosaik

image362
Porträtt av mig i mosaik

image363

Mitt rosa fjärilsrum, som man inte alls ser särskilt mkt utav eftersom det var stort och svårt att fotografera. Men det va äckligt mkt rosa iaf. Både väggar, golv o tak. Och ni som känner mig vet ju att den färgen ofta dyker upp omkring mig.

image364

Det var lite av det. :)

Nu ska jag ut å kuta! Hej svejs!

Bilbyte

Nu blir jag av med Peggan. :( Triiist! Fast audin funkar ju oxå. Men det har varit ett nöje att få ta hand om Peggan några dagar.

3:e dagen på Ringen idag. Går bara fint, trots att jag måste jobba i köket. Men jag har börjat trivas där nu när jag vet vart allt ska va o sådär. Imorgon ska jag oxå va där. Och sen då? Ja det vet man aldrig..

Nu ska jag kasta i mig nå käk å skynda mig till stan så jag o Tessan hinner träna lite innan hon ska bort.

Hoj!

Min prins

Idag har jag pussat en groda

image359

Det här är resultatet:

image360

Och så levde vi lyckliga i alla dagar, min prins o jag

Uppe med tuppen

Hade ställt väckarn på halv 8, mest bara för att kolla ifall jag möjligtvis skulle vara pigg nog att stiga upp och fara till Båtvik för att hämta upp näten. Brukar ju va rätt osannolikt att jag stiger upp den tiden om mornarna, men var ett undantag kan man lugnt säga. Jag var pigg som tuppen, klev upp, tog katten med mig och körde dom 3 milen till Båtvik. På vägen såg jag ytterligare ett dött djur. Nu är det 3 roadkills på en och samma sträcka och jag tror jag börjat inse varför. BJÖRNEN som tydligen smyger omkring i skogen. Klart smådjuren måste fly, förstår väl vem som helst. Usch vad jag ogillar björnar. Inte bara en gång jag drömt mardrömmar om dom bjässarna. Huvva! Nån gång i mitt liv kommer jag möta en björn, det är jag säker på. Och det kommer inte vara ett trevligt ögonblick.

Hur som helst, jag tog mig till Båtvik. Pappa, Gun och Erik satt o väntade vid båten så vi begav oss ut. Trots att jag inte fick mig min favoritplats i båten (längst fram) var det en härlig båttur. Och fiskelyckan var med oss. 10 sikar, 8 abborrar, 1 lake och 1 strömming.

image356

Gun o Erik. Som är och hälsar på från Stockholm

image357

Pappa fångar in langnern

image358

Och så jag då

Blir nog en lugn dag idag, vilket känns helt ok. Ska nog och kolla på fotboll me Lina och ikväll blir det kanske bio. Ja nåt i den stilen iaf. :)

Sen vill jag bara tala pga björnar, kanske inte är så att jag direkt ogillar dom. För dom är ju som söta. När dom är ett stort staket mellan mig och björnen eller när dom visas på tv. Men när dom kutar runt fritt i skogen och man inte riktigt alls vet vart dom håller hus så är jag fullkomligt LIVRÄDD för dom.
Sådärja, nu har vi fått det ur världen. Kan tillägga att igår kväll när jag körde till stan körde jag inte alls särskilt fort ifall björnen skulle dyka upp..

Ojdå, nu gick 2 av mammas tangenter lite sönder för att en liten katt vid namn Boss höll på trilla ner från bordet och grabbade tag i tangentbordet. Så kan det gå. :)

Nu måste jag på Statoil och köpa baklysen till bilen. :/


Maja

Maja är en av de stora raketerna på namntoppen just nu. Sedan början av 90-talet har populariteten nära fyrdubblats och Maja ligger nu på strax utanför 10-i-topp.
Under 10- och 20-talen hade Maja en också en popularitetstopp men den var inte alls lika kraftig som dagens trend.
Maja är ett gammalt svenskt namn som användes redan på 1300-talet. Från början var det ett smeknamn för Maria och Margit.
Maja har haft namnsdag sedan 1986 men plockades bort när 2001 års namnlängd kompromissades ihop. Men Maj finns kvar i kalendern så den dagen passar bra även för alla som heter Maja.

Popularitet idag: Ökar
Placering på namntoppen: 2

Stavningsvarianter:
MAIA
MAJJA
MAYA



De 10 vanligaste flicknamnen 2006:

  1. Emma
  2. Maja
  3. Julia
  4. Agnes
  5. Alva
  6. Ida
  7. Vilma
  8. Linnea
  9. Elin
  10. Alice


De 10 vanligaste pojknamnen 2006:
  1. Lukas
  2. Oskar
  3. William
  4. Elias
  5. Filip
  6. Hugo
  7. Viktor
  8. Anton
  9. Isak
  10. Emil

De 10 vanligaste kattnamnen 2006:

  1. Maja
  2. Nisse
  3. Smulan
  4. Simba
  5. Tiger
  6. Lisa
  7. Findus
  8. Sigge
  9. Missan
  10. Selma


Ja jag måste ju säga att namnet Maja är rätt populärt. Undrar varför! :P
Den här infon hittade jag på www.svenskanamn.se

Roadkill

Idag har jag sett TRE roadkills.. En ekorre och 2 rävar på vägen. Åtminstone tror jag det var rävar. Den ena va som bara slamsor. Stackars småern.. Och tro det eller ej, men det är INTE jag denna gång som är den skyldige. För mig räcker det gott å väl me den där igelkotten (nej, theresia det var ingen katt) och dom där fåglarna och grodorna. Det är äckligt med döda djur. Nyss satt Totte och käka på en råtta. Inte så mysigt. Så jag lär då inte hälsa på han nå mer idag. Uäck!

Igår var jag sjuk, vilket innebar att jag inte behövde kliva upp ur sängen på hela dagen. Jag o Boss löste korsord, läste ur min bok, tittade på tv och inte mkt mer. Jag trodde inte Boss skulle vilja sova sen när väl natten kom eftersom han sovit precis hela dagen, men jo faktiskt sov han på natten oxå. Hur mkt kan man sova igentligen? Tydligen hur mkt som helst. Men det var mysigt att få sällskap.

Idag mår jag bättre och har varit o jobbat. Gick rätt bra ändå. Soft dag med film o popcorn. Tarzan är ju kanske hur bra som helst.
Nu är jag hemma hos mamma o pappa och har just fått mig lite käk. Det va smarr. :)
Snart ska jag pallra mig hem till lillgrabben. :) Så han inte river lägenheten.. haha

Pics

ojoj 2 blogginlägg på samma dag. Kors i taket! La just in en massa bilder på datorn, så det får bli lite av en bild-blogg nu igen. :)

 Jens o Mias söta Sigge :)
 Johan o Millans gulliga Wille :)
 Busfröna Lisa o Elsa som har hittat makaroner


Boss

 Bosse på sängen
 Bosse i sko
 Bosse i korg
Han hinner vara överallt den lilla krabaten. :)



Och så blev det fest på Floran

 Boss o Ida fick vara me
 Ida (linslusen med den nya frillan) och jag
 Linnea
 Vickan o jag
 Nån som var på riktigt bushumör
 för att sedan slockna på sängen
 Då var det Idas tur att busa

Joanna var oxå med den kvällen, men hon vägrade vara med på bild. :P



Nästa fest var hos Denise

 Värdinnan
 Vi såg ett nygift par utanför Monaco. Nicke (lite överförfriskad) kläcker ur sig "Nämen titta så gulligt, dom är ju jättesnälla" Ok, då vet vi.. haha :P
 Nick o Vick, likadana miner.. Cute!
 Dimmsan lite ledsen?
 Trion
 Jag. Och det va riktigt kallt! Men vi satt ändå ute på balkongen hela kvällen
 Vi såg en polisbil oxå.
 Till slut valde vi att gå in



 Den enda bilden som togs på Ikea. Mamma



Neas fest

 Nea
 Lisa o jag. (jag har ny frilla förresten)
 Janina o Lisa


Fest med krulltottarna


 2 brudar som verkligen satsade på lockar den kvällen
 Resultatet har vi här
 Men jag däremot, satsade på spikrakt, och det gick det med. :)



Ett random:

 Lånade mig en peruk på Statt. Va tror ni om mig som afro?




Nu hade jag inte mer att bjuda på för denna gång. Nattinatt!

Ikea & shoes

Är lite irriterad över att min dator inte vill fungera. Nu när jag tänkte skaffa internet och allt. Just typiskt. Men det sägs att det kan gå att fixa. Matte har varit o kikat o han hade visst nån liten idé hur man kan lösa problemet, så förhoppningsvis har jag en fungerande dator med internet inom en framtid.

Nu är sommaren VERKLIGEN borta. Den kom, stannade i si sådär en dag och gick för att lämna plats åt hösten. Då får vi se hur länge hösten tänkt stanna innan vintern kommer.

Mina pengar är slut och det är jättetråkigt. Men jag vet precis vem jag har att skylla. Den där lilla skurken som for till Ikea förra veckan. För övrigt en trevlig resa. Jag, mamma och en bunt tanter i bussen. Tanterna var väldigt högljudda o fnittriga, skulle fika hela tiden och bussen tog typ världens längsta paus för att dom skulle kunna röka och gå på toa. Helt dyrbar tid som vi skulle kunna använt på Ikea. Men jag o mamma fick iaf hela baksätet för oss själva. Det vill säga 9 säten, LYX! :)
Blev en hel del shopping:

 

Bland annat den här tv-bänken (fast med ben) och 2 lackbord.
Sen en jäkla massa krims krams som bara dimper ner i vagnen.


Sue-Ellen ELLEN FREJA

Dom här 3 par skorna råkade oxå inhandlas. Fast inte från Ikea förstås.
Sen blev det såklart en tripp över till Finland, och där vet vi väl alla vad man kan handla? :)
Så nu är man pank. Bara att vänta på nästa löning I guess... :/

Sen verkar det som jag dragit på mig en förkylning. Just typiskt. Undrar om jag har feber. Ska inte kolla. :) Vill inte få det bekräftat ifall det skulle vara så...

And that's it for today! Tack o hej!

RSS 2.0