Skogens konung

Älgar är skrämmande varelser. Skulle köra till Furuögrund med lite pizza åt mig, mammsen å pappsen. Dom håller på jobba med båten nu inför sjösättningen som för övrigt är på lördag. Och mitt vad det var i skogen precis vid vägen står 2 ruskigt stora älgar. Paniken paniken! Även om dom inte står just PÅ vägen tycker jag ändå det är läskigt. Dom är ju så himla stora. Om jag hade kommit på det hade jag stannat o tagit kort på dom. Fast äsch, vet inte om jag hade vågat. Ni får nöja er med en googlebild.



Sen vill jag bara snabbt lägga till en annan sak som hänt idag. Har nu i veckan jobbat i Drängsmark på fritids där. Känns alltid toppen när jag får jobba där.
Fick en sån fin komplimang idag som lät så här:

Barn nr 1 - Har du kille?
Jag - Jo det har jag
Barn nr 2 - Jag förstod väl det för du är så himla snygg.

Ja man tackar man tackar! Barn är söta när dom är ärliga. :) Om det handlar om nåt bra det vill säga.

Tack och hej, nu blire inlines med Lina.. eller en prommis om hon inte hittat sina inlines. Hoppas hon har det för jag vill åka. :D Jag som hämtade dom ur förrådet imorse ienkom för det.

Eh jo bara en sak till, när vi nu ändå snackar om djur. Inatt har jag sovit i samma säng som en häst. Enligt min dröm iaf. En gosig JÄTTEstorhäst. Mina drömmar spårar mer och mer... Jag vet inte men det kan ju iofs ha att göra med att Bosse låg där alldeles utmed mig. Men hur han förvandlats till en häst vet jag inte.

Maya på luffen

Härliga tider! Ja för det är ju grovsopshämtning! Wihoo! Vilket innebär att man kan gå runt o spana runt hela stan vad folk kastar bort. Rätt vad det var hittar man nåt man själv vill ha. Typ som jag o Pia gjorde alldeles nyss.
Vi hittade en massa bra saker.

T.ex

  • En soffa. känns lite halvskabbigt men det va en Ikeasoffa med avtagbar klädsel, som lätt var fräschare än den jag har nu. Fast jag tog såklart inte hem den för jag hade ju inget att frakta den på
  • En massa fina krukor att plantera fina blommor i på balkongen
  • En GRILL!! På hjul! Den tog jag faktiskt hem. Å inte va det en liten grill heller. Kan man få mycket användning av i sommar.

Det va nog bara det vi hittade idag. Men man vet aldrig, imorgon kanske vi hittar fler saker. T.ex en Cykel! Och kanske kanske att jag till och med lyckas frakta hem soffan. Bara inte nån har gjort nåt äckligt i den...

Grejen är att i början så skrattade vi åt en gubbe som va och kollade på en sophög. Vi tänkte: - Å nej, så pinsamt.
Sen gjorde vi likadant nästa dag.

Men det känns inte lika hemskt längre eftersom vi vet att vi inte är ensamma. Vi mötte en kille som gick omkring med en skottkärra idag och sa att han hade fyndat en exklusiv bumlinglampa dagen innan. Skönt att det finns fler av oss där ute!



Typ såhär ser min grill ut, förutom att det inte är en elgrill. Det va mest att den hade hjul och såna där träskivor på sidorna. Min första egna grill. (förutom engångsgrillar då)


Girls night

Imorron har vi värsta roliga planerna.

Det blir grillat, bada, basta, spela kubb å kanske lite schlager på det. Stina åker till Cypern å jobbar till i november så vi tänkte hinna göra nå ball innan hon åker. Vette tusan hur vi ska hinna allt på schemat. Men men, vi har ju hela kvällen på oss.

Idag har jag jobbat på fritids i Drängs. Vi va ute å grillade korv och jag var typ klantigast i världen. Jag skulle grilla 6 korvar i taget på en sånt där galler man klämmer ihop. Och tror du inte jag lyckas tappa alla korvarna i backen för att jag vände gallret åt fel håll. KLANTMAYA! (haha roligt att man får användning av det utrycket nångång) Men inte nog med det, nästa galler åker upp mitt i det jag står över elden och grillar det. Ytterligare 6 korvar åt helvete. Fast dom plockade jag upp iallafall. Lite aska på körven har väl ingen dött av.
Ungarna tyckte däremot inte jag borde fått nån korv alls för min klantighet, men det tyckte jag och just därför åt jag 2 st. (fast inte av dom jag tappat ner) Hah!


Jag känner mig lite som den här eldgubben idag. Skadeglad och elak. Fast snäll på insidan... kanske.

SB-vecka

Den här veckan har jag o Pia ätit frukost med varann varje dag. Vid ca 9-tiden. Men det blev senare o senare varje dag. Svårare att ta sig upp ur sängen.
Men bra och nyttigt har vi ätit. Speciellt idag. Då gjorde vi frukt-och bär-smoothies. Smarrigt värre. :D Tyvärr finns det inga bildbevis på dom, men det finns iaf bilder från andra dagar.



Trollet Pia i måndags hemma hos henne



Jag och Bossen en annan dag hemma hos mig

Alltid trevligt att ha nån att äta frukost med. :) Skulle tippa på att det blir så även imorn.

För övrigt tycker jag det är lite trist att nästan alla mina vänner är antingen bortresta eller jobbar då dansföreställningen är. Är så mycket mer peppande och kul om man har "kändisar" i publiken än att bara dansa inför främlingar. :)
Men jag vet att åtminstone mamma o pappa kommer. Kanske Vicke oxå? Och Vickan? Och förhoppningsvis fler oxå. :D

Hör av er om jag ska lägga undan en biljett! Dom kostar bara 50 kr.

Hotell Aveny

Har mycket att blogga om nu. Lika bra att ta det från början...

Måndag 12/5:

Dagen började med att jag samlade vuxenpoäng. Var på banken för att prata PENSION!! Gaaah! Känns så långt bort. Det blir inte bättre heller av att jag sen gjorde ett vuxentest på Facebook och på det testet fick jag en uppskattad ålder av 31 år.. Herre Gud så gammal är inte jag!!
Sen kan det väl kanske ha lite att göra med att jag var rädd att bli för ung på det testet och kan därför ha svarat lite extra vuxet. Vi säger så iaf. Jag vet att jag fortfarande är ung! :D

Torsdag 15/5

Alla mina favoritkatter fyllde år. Bosse 1 år och Totte o Thyra 3 år.

  
Här är dom allihopa små kisseungar

Fredag 16/7

Tog mitt pick och pack och åkte till Umeå. Närmare bestämt Geografigränd hem till Ida, Elin och Linnea. Men som vanligt valde Linnea att åka bort när jag kommer så jag fick åter igen låna hennes rum. Perfekt! ;-P
Jag och Ida åkte till Strömpilen för att handla lite käk så vi kunde laga till en smarrig kycklingtacos.

  

På kvällen var vi och såg FF-Holmsund matchen, som tyvärr gick åt skogen. Holmsund vann. :(
Efteråt for jag, Ida å Simon till Liza och Fredrik. Såg lite hokcey och fick supersmarrig kladdkaka. :)
Sen hem och sova..

Lördag 17/5

Jag och Simme for på stan. Hittade en sååå himla snygg tröja som jag blev helt kär i men den fanns såklart inte i min storlek och va dessutom lite väl dyr. Köpte en annan tröja istället som inte alls va lika snygg som jag blev tvungen lämna igen sen.. :( Kan inte sluta tänka på den där förbenade tröjan.
Tiden gick fort på stan. Helt plötgligt skulle stan stänga och vi hade inte hunnit nånting. Totalt glömt bort bolaget dessutom. :-S Tur vi skulle och fika hos Simmes brorsa så vi kunde få oss en liten skvätt vin till kvällen. :)

Och kvällen, den spenderades så här:



På HOTELL AVENY!!! Lyxigt värre!! :D

   


Och så då maten.. Kanske huur gott som helst. Fläskfilé med 3 olika såser och pommes till.

  

Superhärlig avkopplande helg.

Söndag 18/5

Vi checkade ut och plockade upp en inte alltför välmående Jessica och hennes mer välmående Fredrik och åkte hem till Skell. Kan ju säga som så att mina sängar hemma på Floran inte alls är lika sköna som dom på hotell Aveny. :(

Måndag 19/5

Mormor bad mig skjutsa henne till Kusmark så hom skulle kunna ta hand om blommorna och ge mat åt fåglarna. Och visst kunde jag väl göra det. Min mormor är ju trots allt den ballaste av alla mormödrar. 88 bast.



Nu är veckan igång och det nyttiga livet har tagit över totalt. Jag har nu helt festfria helger fram till föreställningen åtminstone. Kanske blir Lanternanpremiären nästa. Det vill säga den 19 juni. En månad bort.
Dessutom har jag köpt Detox som rensar ur kroppen på onödigt skräp och gör att man blir piggare osv. Man ska dricka en liter per dag och det va inte ens äckligt.
Nu närmar sig föreställningen med stormsteg och jag vill vara i form och kunna göra mitt allra bästa!!

Föreställningen är Lördag 7/6 och Söndag 8/6. Hör av er om jag ska lägga undan biljetter. Vore kul om så många som möjligt av dom jag känner kommer och kollar. Men mitt tips är att kolla på lördagen. :)

Charlottedagen igår

Grattís på namnsdagen igår Maya CHARLOTTE Burman!

Ja man tackar man tackar. :)

Har nyss varit på ett mördarpass Boxercise. Riktigt kul och sen blir man snygg på köpet. Klart värt!

Snart är nog reklamen slut så jag måste återgå till tv:n och fortsätta kolla på Desperates. Det är ju så spännande. :)


storyhousewives.jpg


Kändisar i stan

Åååh så pinsam jag är. Kolla bilden!



För er som inte är trogna tittare av Roomservice så kan jag berätta att det där är RoomserviceJohnnie. Och han "mötte" jag på Statt igår. Hoppas inte Mattias blev ledsen för att jag inte tog en bild på han... Men han är ju faktiskt inte riktigt lika snygg och det räcker väl att skämma ut sig för den ena.

Mycket händer på krogarna här i Skellefteå. En gång fick jag en puss av Markoolio och en annan en kram av Brolle. Fast jag må ju säga att det är långt mellan gångerna man stöter på kändisar i lilla Skellefteå.

Här kommer några andra bilder från gårkvällen. Verkar ha varit på ett glatt humör igår om man utgår från bilderna.

   Mycket golvsittande för dom 3 damerna.

Fast man kan ju ligga oxå, om man hellre känner för det.
 
 
Hittade mig en krycka och en cowboyhatt. 
    


På vägen till Statt hittade jag 2 av mina kompisar. Men dom kunde tyvärr inte följa med oss den kvällen.



LIka som bär?



Varför tar vi alltid bilder just från toan?

Hade en galet rolig kväll. Just småsaker som gjorde kvällen till succé.
Nästa helg tänkte jag pröva utelivet i Umeå. Vilka kändisar kommer då?

Party nu igen...?

Ikväll är det lördag. Det ser ut att bli fest. Ja varför annars sitter jag här med vinglaset o luringflaskan på golvet brevid?

Har varit på middag i Bergsbyn hos familjen Eriksson. God middag, trevligt sällskap. Och särskilt roligt att spana på lillplutten Neil. Gud så liten o söt han är. Speciellt hans hickningar.. :)
Simme drog vidare på lagfest. dom vann med 3-1 vilket är en ganska bra anledning att festa tycker jag. Min anledning är lite mer diffus. Har egentligen ingen men vill ut o dansa ändå. Och det är ju en rätt bra anledning iofs...



Det va en rolig drink, ska försöka beställa en sån i baren ikväll.

Hej! En tärningsdrink tack!

Nu hade jag nog inget mer på hjärtat för idag. Så tack för idag, slut för idag!

Doften av nyklippt gräs

Jag vet jag är ju hopplös som sitter kvar här. Men det gäller att passa på att använda datorn så mycket det bara går medan dom är borta.

När katten är borta, dansar råttorna på bordet

Det är så man brukar säga va?



Tyckte jag nyss hörde en gräsklippare och tänkte direkt - SOMMAR! Men sen kollade jag ut genom fönstret o ser att det är ju bara den där j-kla vaktmästaren som är ute o sopar på parkeringen.
Sopa alla gator vet ja, så man snart kan va ute o glida med inlinesen!! :D

Jag älskar att det snart är sommar!! Livet blir 10 gånger bättre på stubben så fort sommaren dyker upp. Jag längtar så mycket att jag till och med längtar efter SPÖREGN. En massa regn, blixtar och dunder. Och så ska man sitta i båten och höra hur det smattrar på taket. Är inte det hur mysigt som helst?



Nu säger jag inte att jag längtar efter att få en regnig sommar. Nej o nej, SOL ska det ju va!!! För det mesta!

Inget blir som man tänkt sig...

Dagens planer:

  • Jogga + styrke
  • Stoooorstäda

Ja det var väl egentligen just dom sakerna jag kände att jag borde göra idag. Men innan det skulle jag bara springa över till syrran för att deklarera (verkligen i sista minuten) och på vägen dit upptäcker jag att det i princip stormar ute och hur kul är det att vara ute och springa då? Nej exakt, så det får nog bli en annan dag. Och sen har jag lixom fastnat här, framför datorn... Så frågan är, när ska jag städa då? :(

Kvällens planer:

  • Hämta Bosse i Båtvik och äta middag med pappa
  • "Avskedsbio" för Stina som ska utomlands (nu igen)

Blev inte heller alls som jag tänkt. Pappa insåg att det är ju bättre Bosse stannar där om jag nu lix ska dit och ta hand om Totte under tiden dom är utomlands. För då kommer jag säkert bo där en del. Och ja, det lät ju som en smart plan. Då får Bosse springa ute, och då slipper mina grannar bry sig.
Och bion då? Vette tusan om jag har råd... :-S Jag får inte lön förrän den 14:e. Men jag vill ju som hinna säga hejdå till Stina.. Oj vilket trubbel!

Mina planer på dagen är som bortblåsta. Ja, så kan det gå ibland...














Läskigt att leka med rälsen

Promenaden vi tog igår blev lite annorlunda än tänkt. Och det på grund av att vi hade kameran med oss. Finns mycket roligt på sidan av vägen att utforska. Här kommer några exempel:

   

  

   

   

  


Ja det var det.. Ser rätt kul ut va?
Nu laddar vi för fest! :D Skål!!!

1 år

Nu har jag bott på Floran i ett år. Och för första gången på ett helt år har jag nu använt ugnen kom jag fram till igår när vi gjorde kroketter. Är det normalt att inte använt ugnen på så lång tid? Jag har alltså inte ens bakat en liten kaka. Det är ju jättemärkligt. Plåtarna var helt dammiga, men jag antar att dom blir det när man inte använder dom. ;-P Nä nu får jag skärpa mig. Ska baka nån dag! Nån som vill smaka?

Längesen jag bloggade sist, och mycket har hänt:

Förra fredagen t,ex. Då var jag o Pia levande skyltdockor. Det var minst sagt en annorlunda upplevelse. Men klart värt, för vi fick snygga solbrillor för vårt uppdrag. :)

image576

   

I tisdags fick Simmes syrra en bebis, så i onsdags var vi på BB o kollade in lillgrabben. Neil ska han heta. Fränt namn tycker jag. Här är lillplutten

image581

Har fler bilder, men dom är hemma och inte här.

Valborgs firades i Bergsbyn med Simme och hans vänner. Det var trevligt. Vi grillade, spelade kubb osv. Blev inget Drängsmark som tidigare år men det funkade ju lika bra me Bärsan. :)

I helgen jobbar jag mest, men hade nog tänkt festa lite ändå. Hade grymt skoj förra helgen och hoppas den här helgen blir likadan. För inte vill jag den ska bli som den gången för 2 veckor sen som slutade med hallgolvet och ett blåmärke på hakan. Mer behöver jag inte säga tror jag.

Nu ska jag och Pipen ut och gå hej och hå!

RSS 2.0