Helgens shopping

Blev en hel del shoppat i helgen. Blir lätt så när 2 systrar går på stan ;)





2 par jeans, ett par vita tygsneakers, 2 randiga tröjor, en silvrig blus, en grå polotröja, en grå t-shirt, ett armband.. Ja ni ser ju. :)

Idag ska vi på Grönan. Wihooo!

Bilder från Kroatien

Här kommer bilder från Kroatien. Se och njut!



Börjas med en natt på Arlanda. Tyvärr kom vi dit för sent för att få en mjuk bänk. Att sova på granitbänkar är inte direkt att rekomendera. Men på nåt vis så lyckades jag få några timmars sömn.



Väl framme och hotellet får två tummar upp av en nöjd Simon



Första kvällen. En öl innan maten. (iallafall för dom som dricker öl)



Dag nr 2. Bad i havet. Här är alla tre syskonen Eriksson. David, Simon och Helena



Småpluttarna Neil o Algot



Glassinköp.



Kväll nr 2. En bild på svärföräldrarna



Simon o jag, matchande i vitt



Hela familjen Eriksson



Lyftet. Inte sååå pjåkigt va?



Simon på våran balkong, en heelt okej utsikt



Helena o Neil i poolen



Kväll nr 3





Neil o Simon kollar på båtar



Sooofta solstolar



Kusinerna



Mitt örhänge var vääldigt intressant



Allihopa (förutom jag) på en mysig restaurang



Very delicious food



Tre solglasögon kändes väldigt nödvändigt



Dom där vattenleksakerna i bakgrunden var väldigt roliga. Men det kostade tydligen så jag o Simon fick en tillsägning som hette duga. Med visselpipa o allt.





Kväll nr 4. Här firas 60 åringarna







Massor med öl. Fast jag låtsades bara dricka.





Kväll nr 5. Åkte in till Pula.



Helena, Neil o Eric



Dags för båtuflykt. Min och Simons födelsedagspresentt till varandra!







Rovinj. Troligtvis den mysigaste stad jag varit i.







Mysiga gränder genom hela staden.



Och så dags att utmana vår höjdskräck o bege oss upp i det höga kyrktornet



En bit kvar.. :-S



Rangeltrappan



Fattar ni skräcken? Man var inte nåt vidare kaxig här inte. Jag har aldrig svurit så mycket i en kyrka förut. :-S



Men det var värt det. För utsikten var helt underbar







Och så var det bara färden ner kvar. Hade gärna sluppit den kan jag säga. Mina ben skakade, hjärtat slog fort, svetten rann. Ett under att man ens tog sig ner.



I Kroatien verkar det vara poppis att köra båt naken



Limfjorden



Fick åka till en strand där det faktiskt fanns sand, eller rättare sagt småsten. Men det närmaste sand vi kom på hela veckan







Den största lyxjakt jag någonsin skådat. Men även den fulaste. Nån ryss tydligen som äger den





Hotellet sett från poolen







Sista kvällen





Neil, Helena o Algot



Jeanette, Algot o David



Den enorma hamnen på andra sidan hotellet



Bye bye, lets go home :(

Det bästa av resan:

Det fina landskapet, värmen, havet, kärleken, maten, utflykten, sällskapet, hotellet, frukosten, white lion. Ja typ allt!

Det sämsta av resan:

När min kamera gick sönder, när jag fick munsår, råttan under bordet på en restaurang.

Hemma igen...tyvärr

Igår kom vi hem. Önskar verkligen att resan kunnat vara längre. Kunde inte haft en värre start på jobbet idag egentligen. Vill tillbaka till värmen o ledigheten. Och så vill jag inte va ifrån Simon heller. Vet inte ens när jag får träffa honom nästa gång. It sucks. Men tur jag har Lina här iaf. Hon ska bo hos mig i 13 veckor. Tror jag glömt berätta det. Ska bli riktigt skoj. Och så kommer syrran hit till helgen. Myyysigt! Så man har ju en del att se fram emot.



..Men ändå, kan jag inte bara få åka tillbaka?

Vykort fran Kroatien

Hej allihopa!

Det har far ni se som ett vykort, for jag tror inte jag kommer orka skicka nagot. ;)

Vi har det huuuur bra som helst. Jattevarmt o skont. Jag ar redan pepparkaka. Faktiskt mest pepparkaka av oss alla. Hotellet ar jattefint. Vattnet ar sadar kristallklart som pa bilderna. Men man maste ha badskor for det ar stenstrander.

Tyvarr gick min kamera sonder forsta dagen, men vi har ansvaret for Margareta o Anders kamera nu, sa jag kan lova att det blivit massor med bilder anda.

Det gar bra for smapojkarna. Allgot har blivit lite forkyld, men det gar bra. Dom badar o leker o har kul. Neil har lart sig mitt namn nu o gar runt o sager Ma hela tiden, for det ar sa jag heter. :P

Idag ska jag baaaara ligga o steka i solen. Sen pa eftermiddagen ska vi aka in till Pula och kolla in staden.

Imorgon aker jag, Simon, Anders o Margareta pa batutflykt. Ska bli jattemysigt. :)

Hoppas ni har det bra dar hemma. Saknar er! Men nu har jag inte tid att sitta har langre. Maste skynda mig ut i solen o battra pa min pepparkakefarg. Ska tanka pa er nar jag flyter omkring pa det kristallklara vattnet.

Puss pa er alla!

Födelsedagen

Tack för alla gratulationer mina vänner. :) Hade en bra födelsedag. Blev ordentligt firad på jobbet av alla fröknar o barn. Fick tårta o glass o presenter. Min kollega Lotta fyller år på samma dag som jag. Barnen var mäkta imponerade och förvånade att vi fyllde år på SAMMA dag. Och så blev dom så klart överlyckliga när vi bjöd på glass o kakor.

Igårkväll kom Simon hit. Och sen kom Karin och hennes kompis Sofia över och tog några glas. Jag, Simme o Karin drog vidare in till stan. Blev ett väldans irrande innan vi kom på vart vi skulle gå. Kom ut rätt sent, o köerna var milslånga och vi ville inte betala så mycket i inträde. Så det slutade med att vi gick till Oxid där det är gratis. Blev en ganska tidig kväll.

Nu ska Simon åka in till stan för att träffa Danne o Petter. Men jag tror det är bäst jag stannar hemma o tar itu med packningen. Ikväll ska vi ut o käka på Thaibåten med en kompis till Simon och hans tjej. Sen får vi se om det blir en sväng på The voice festivalen.

Kl. 03:30 i natt går taxin mot Arlanda och 06:35 lyfter flyget. Och sen är vi i Kroatien. Jag läääääängtar!





Sen vill jag bara berätta att jag gått ner 3 kilon på 3 veckor. Mitt promenerande har gett resultat. Bra jobbat Maya!

Grattis mig själv!

Så var man alltså hela ETT år äldre. Det vill säga 24 år. Och det är ju inte ens halvägs till 50. Så herre Guuud, det gör väl inget. ;)

Ikväll kommer Simon hit. Då får vi se till att fira. Hoppas vädret blir bättre! :D



En bild från när familjen firade mig innan jag åkte.

Packa pappas kappsäck

Det här med att packa, hur kul kan det va egentligen? Jag packar alltid för mycket och har aldrig användning för allt. Säkert ett problem för många.
Men faktiskt det största problemet i mitt packande är nämligen att jag börjar packandet lååångt i förväg, men inget riktigt händer. Mycket tanke, liten verkstad. Det slutar alltid med att jag sitter uppe natten innan jag ska åka och har packpanik för att jag knappt packat nåt. Så är det aaaalltid och jag blir tokig.

Likadant kommer det säkert bli denna gång. Det är alltså på söndag jag, Simon och resten av hans familj åker till Kroatien. Jag har börjat så smått med packningen men inte kommit nån särskilt vart i vanlig ordning. Men än är det ingen stress eller hur? ;)

Värst var jag ändå i yngre år.
År 2000 (jag gick i 8:an) åkte vi till Dominikanska republiken. Mamma granskade min väska. Hon hittade ca 30 naggellack där i. "Vad tusan ska du ha med så många nagellack på en 2 veckor lång resa?"
"Ja men du vet, jag måste ju ha några att välja bland och sen väger dom ju inte särskilt mycket."


Ja ni förstår tankesättet. Så tänker jag om mycket när jag packar. Att äsch, det väger ju inget och vadå man måste ju ha att välja på.. Om man tänker så blir det fort proppfullt.

Men här kommer nog det värsta:

År 2001. Vi åkte till Gran Canaria. Återigen blev min proppfulla väska granskad. Den här gången var det en skolfotokatalog hon fann. EN SKOLFOTOKATALOG??!!! Vad tänkte jag med? Helt seriöst? Den väger ju bly, och herre gud kunde jag inte va utan den en vecka. Skulle gissa att jag precis fått hem den och det va sådär spännande att spana in alla olika skolor. Men ändååå? Herre Gud!!! Kan säga att den fick inte följa med!


Jag kan då gladeligen säga att jag blivit klokare med åren. Har inte tänkt packa särskilt mycket denna gång. Men det är fortfarande lika tråkigt att packa och jag vill bara få det bortstökat och åka iväg.

Nej mina vänner, om man skulle ta o sova kanske. Det är ju en viss person som har sin födelsedag imorgon. :-o Ännu ett år. Oh my god! Puh!



Jag o syrran Dominikanska republiken år 2000

Nya skor





Tänkte att min skosamling kunde behöva ett till par. ;)

Flaten dag 2

Blev Flaten idag igen. Underbart varmt och härligt. Har badat 4 gånger.



Dagen bjöd även på glass. Mmm va gott!

Däremot hade vi inte lika många underliga människor att titta på idag. Bara 2 par silikonbröst och ett blåöga och det var ju inte mycket att se.

Nåt som INTE va bra idag var att vi fick BÖTER på 550 kr. Tydligen fick man bara stå där det fanns rutor, så ungefär hälften av alla bilar som stod på parkeringen fick alltså böter. Och det var väldigt väldigt många bilar där dessutom. Om det är så att man inte får stå nån annanstans än på rutorna så kan dom väl åtminstone sätta upp en skylt. Sen borde dom faktiskt göra större parkering. Ungefär tredubbelt så stor. För seriöst, hur tänkte dom att alla badgäster skulle rymmas? IDIOTER!!!!

Flaten

Igår hann jag med mycket. Steg upp 8 för att slänga in en tvätt. Hängde upp den och gick sen ut på promenad. Lite senare på dagen åkte jag, Ronita, Richard, Sara och Emelie till Flaten (eller Flatan enligt Ronita) som ligger i Älta. Det var en riktigt bra badstrand. Rolig var den oxå för vi fick bevittna många roliga händelser.

Det var till exempel ett stort gäng som hade stereo med förstärkare till (!) för det var tydligen viktigt att deras musik skulle höras över heeeela stranden. Och det gjorde den vill jag lova. Och det var minsann en salig blandning av musiken. Ena stunden var det hip hop, sen raggarmusik och sen dunka dunka. Man höll på bli tokig. Men det fanns dom som gillade det som hade sin egen lilla dansshow.
Sen fick vi även bevittna ett ungt par som skulle hjälpa varandra att byta om. Och det är ju inte det lättaste när man är på en strand. Vanligtvis kan man tänka sig att killen skulle hålla i handduken medan hon byter trosor, men nej nu var det tvärtom. HON höll i handduken medan HAN drog på hennes trosor. Han tog verkligen god tid på sig och vi som såg det hela höll på att vrida sig av skratt. Sen var det dags för hans tur att byta till kalsonger. Och då gör dom tvärtom. HAN håller i handduken medan HON drar på han sina kalsonger. Vi tror dom hade nåt slagt förspel där på stranden. Vissa människor kan tydligen göra allt offentligt.

Efter stranden blev det tal om utgång. Men en viss klant-maja hade glömt gå på systemet, extremt orutinerat. Hade en liiiten skvätt rosévin bara, men det var allt. Iofs var jag inte särskilt peppad och det visade sig att Ronita och Richard inte heller var det. Så det fick bli bio för vår del. Vi såg baksmällan. Hysteriskt rolig film. Oj vad jag skrattade.

Var uppe lite länge i natt. Började fixa naglarna efter jag kommit hem från bion. Sen kunde jag bara inte somna och låg vaken till 4. Ojdå. Och ändå vaknade jag 9 imorse. Hoppas på ännu en stranddag. Flatan idag med kanske?





Om prick en vecka sitter jag på flyget till Kroatien. Då lär det bli massor av sol och bad! :D

Stegrekord

Som jag nämnt vid ett tidigare inlägg så brukar jag och Linda stegtävla. Nu har vi inlett en stentuff tävling så här i slutet av sommaren och jag går som aldrig förr. Idag har jag tagit stegrekord så det står härliga till.

31212 steg blev det. Mitt tidigare rekord låg på 25000 och det rekordet tog jag i tisdags. Bra jobbat Mayan!


Fick med solnedgången på bild med mobilen nu medan jag var ute o gick. Lite häftigt att det var sån skugga på ena sidan solen. :)

En vecka...

En vecka sen jag kom hem...

En vecka med jobb har passerat...

En vecka till min födelsedag...

En vecka till Simon kommer hit...


....Och snart Kroatien!!


Första dagen avklarad

Första dagen på jobbet gick bra. Vi hade sammanlagt 7 barn istället för 20 så det var ju inte så man behövde ta i direkt. Däremot är det massor av annat som ska fixas med nu när vi flyttat ned en våning till en annan avdelning. Vi måste packa upp allt, möblera om, måla lite och fixa till det som vi vill ha det. Men rätt skoj är det ju ändå. Och det bästa är att vi har en mycket större avdelning nu med egen kyl, frys, micro, diskmaskin och kaffebryggare. Det är LYX! Då kan man ta med sig mat dom dagar dagismaten är för mycket barnmat. Som t.ex imorgon tar jag med mig en kycklinggryta istället för att äta potatisburgare. :D

Känns fortfarande helt okej att vara tillbaka i Stockholm. Förutom att jag saknar Simon. Känner mig lite extra "Simmig" idag, men det gör jag ju iofs varje måndag. Fast värst är det om nätterna förstås. I mitt dunderkalla sovrum skulle jag verkligen behöva nån som höll om mig. Jag brukar sova med både pyamas, fleecemorgonrock och täcke ibland. Så frussen är jag. Och av nån underlig anledning lyckas jag alltid få dom kallaste lägenheterna. Jag har nog klagat på kylan i varje en utav dom förutom den här. Men då visar det sig alltid att det inte är nåt fel på värmen, att det bara är mig det är fel på. I den här lägenheten är det visserligen inte bara jag som tycker det är kallt, men jaa ska man våga klaga det är ju frågan.. ;)

Simon, kom hit med lite värme!


Tillbaka till jobbet

Det här är vad jag gjort sen jag kom tillbaka till Stockholm:

Fredag: Hann inte mer än hem innan det var sovdags

Lördag: 2,5 timmes promenix. Sammanlagt 24773 steg den dagen. Bra gjort tycker jag. Mötte upp Ronita på Söder och käkade middag på Mississippi in. Unnade oss nån cider, men blev sen trötta o gick hem ca halv 12 kanske. Hur som helst trevlig kväll. :)

Söndag: Sista dagen på semestern. Tog en 2 timmars prommis. 19291 steg den dagen. Gick hem till Karin på aftonen och vi tillagade en gryyymt god middag. 2 glas rosévin till det. Ett perfekt avslut på semestern.


Bilder från igår







Bilder från idag

Nu är det dags för damen att gå och lägga sig. Imorgon ska jag stiga upp tidigare än nånsin, det vill säga vanlig arbetstid. Börjar 8 men måste gå för jag har inget SL-kort. Hoppas på sol för då är det 1000 gånger roligare att jobba. Och jag vill ha en så lätt start som möjligt så här efter semestern.

Tack för två trevliga kvällar Ronita och Karin!

Natti natt!

Hem ljuva hem

..Ja faktiskt på riktigt, hem ljuva hem. Var lite tveksam på vägen hem om det skulle kännas så, men när jag väl kommit innanför dörren och kände hur friskt o fräscht det luktade så kändes det helt ok att vara här igen. Gick runt o tittade på hur kliniskt rent och fint jag lämnat det. Är aldrig kul att komma hem till en stökig lägenhet.
Känns dessutom enormt skönt att slippa bo i en resväska om än det var värt varje sekund för att jag fått bo med Simon. Men att komma hem till 63 kvadrat med garderober som rymmer mina kläder och jag kan vandra runt på stora ytor och bara va, det är en rätt skön känsla.

För första gången på en månad är allting helt tyst. Men jag gillar tystnaden. Bara den inte pågår allt för länge.

Saknar förstås Bosse. Lämnade honom hos mamma o pappa. Kändes mest schysst mot honom eftersom jag ska till Kroatien om två veckor. Vill inte först tvinga honom hit för att han sen ska bli omhändertagen av nån han inte riktigt känner. Istället kommer syrran hit med honom i slutet av månaden. Men det kommer kännas tomt om nätterna nu. Att inte ha en mysig Simon sovandes bredvid och inte heller en Bosse som ligger och kurrar.

Vilken tur att jag hann krama om alla mina favoriter innan jag åkte. Saknar er alla lite redan. Mamma, pappa, syster, pojkvän, vänner o släkt.







Vi ses till jul som jag brukar säga! (förutom vissa som jag träffar redan inom kort)

RSS 2.0