God gärning

Idag har jag gjort en god gärning genom att köpa en massa julpynt från Röda korset. Tänk så bra det är att ha den lilla affären här bredvid. Man kan faktiskt hitta riktigt fina saker där ibland om man har tur. Och idag tycker jag att jag hade riktigt tur.





I helgen ska allt få komma till sin plats. Då kommer det fler bilder vill jag lova.

....Om jag inte skulle bli sjuk. Skickade nämligen hem en unge med 38 graders feber idag. Och den ungen hostade mig rakt i ansiktet igår. Det är dessutom fler barn som är sjuka nu och jag har haft ont i halsen hela dagen. :-S bådar inte gott med andra ord men jag försöker trots det intala mig själv att jag inte kommer bli sjuk, för jag har verkligen verkligen inte tid med det nu.

Förresten så sprang 4 hundar förbi mig idag ute i skogen med en ilfart. Hann knappt se men när jag vände mig om så såg jag att det var en hare dom jagade. Tur som var så hann haren springa bort så han klarade sig.

Cotton Eye Joe

Idag när jag kom hem spelades Cotton Eye Joe med Rednex på högsta volym och ingen var hemma. Förutom Bosse då. Så han har med andra ord kommit åt radion på nåt vis. Haha han är ju för rolig. Och just den låten. Vilken välkomst! Undrar hur länge han har haft på radion idag egentligen.

Idag råkade jag avslöja en liten hemlis för min syster. Kunde bara inte hålla mig. Så nu är det ingen hemlis längre.
Jag kommer nämligen att komma  hem en sväng helgen v. 49. Samma helg som Pia har sitt glöggparty/födelsedagsfest. Hade ju först tänkt bara överraska henne på plats. Men sen pratade jag o mamma idag i telefon om flygbiljetter o hon blev såklart nyfiken, så då kunde jag ju inte bara låta bli att berätta.

Egentligen så kommer jag bara hem för att vara med Simon, eftersom det egentligen var han som skulle komma hit. Men vi ansåg att det blir billigare om jag kommer hem. Och så får det bli. Så alla ni som (kanske) vill träffa mig får allt gott vänta tills nästa gång jag kommer hem, vilket inte alls är långt bort för det är den 23 december.

Idag har jag ringt runt till hela tjocka släkten för att höra vad dom önskar sig. För nu är det hög tid att säga vad man vill ha, för annars kanske man inte får nåt. :P Jag ska oxå skicka ut önskelistor.

Förresten så städas det o fixas varje dag här hemma inför helgen då julen ska fram. Ska åka ut till moster o låna lite tomtar av henne tänkte jag. Men dom får nog inte komma fram riktigt än...kanske. :)



Jag längtar till isen hemma på viken är så här så man kan åka skriller.


2 veckor utan sötsaker

Jag måste säga att det här med att inte äta några onyttigheter går riktigt riktigt bra. Det har gått två veckor nu och jag känner inget direkt sug efter nåt sött. Hur bra som helst. Det enda jag kan känna att jag längtar lite efter är juleskum och julmust och det är nog enbart eftersom att det snart är jul.
Jag o Lina har sagt att om vi har varit riktigt snälla o duktiga så kanske vi kan få dricka en julmust på söndag då det är första advent. Men absolut inte äta nåt. Så vi får väl se när det väl är söndag om vi känner oss värda den julmusten.

Om det inte var jul snart hade jag kunnat behålla det här kontraktet mycket längre än till den 17/12. Så vem vet, kanske det kommer ett nytt kontrakt efter jul.
Känns hur som helst bra för kroppen att leva nyttigt!

Nu undrar jag: är jag och Lina värda en julmust på första advent?


 

Jag vet då iaf att jag kommer köpa julmust o juleskum till den 17:e. Och så ska jag öppna min chokladkalender.



LG Winter Jam

Fredagen öppnade helgen katastrofalt! Och då menar jag ka-ta-stro-falt. För både mig och Lina. Och jag orkar inte gå in på det mer just nu. Men jag kan säga som så att jag aldrig förut varit så arg i hela mitt liv. Jävla idioter!

Den händelsen tog alla mina krafter. Somnade kl 6 den kvällen och sov till 9 dagen därpå. Fortfarande trött begav jag mig in till stan för lite mat o shopping med Lina o grabbarna. Sen åkte vi ut till Stadion för att kolla på alla coola snowboardåkare som tävlade i LG Winter Jam. Vi stod riktigt nära backen faktiskt, men det krävs ju ändå bara att nån lång människa ska stå framför mig så blir det svårt att se.



svårt att fånga hoppen på bild, men ni kanske ser en liten gubbe där nånstans.

Lina o jag

Jimmy, Simon, Johan o Lina

Sen var det bara att åka hem och bänka sig framför tv:n resten av kvällen.

Och idag, söndag har jag städat, städat o städat. Och lyssnat på julmusik o städat lite till. Rätt mysigt att pyssla i hemmet.
Lina har varit lite trött pga festligheter i Uppsala igår. Så jag tänkte att jag skulle överraska henne med lite varm nyponsoppa i det nypiffade köket. Och såklart tända ljus o julmusik till det. Jag tror hon blev glad. :)



Nu väntar vi på en film ska laddas ned klart. Ps I love you har vi tänkt se, för vi kände att vi behövde gråta lite efter den här helgen.

Snailmail

Igår damp det ner ett brev i brevinkastet. Det var från söta underbara mormor. Hon skickade en bild från i somras och ett handskrivet litet brev. Då o då skickar hon mig brev med bilder eller teckningar jag gjort när jag var liten som hon vill att jag ska ha.

Jag tänkte skicka ett brev tillbaka härom veckan och ta med några bilder från hennes 90 års kalas i somras. Men då ville inte min skrivare fungera och det vill den fortfarande inte. Så jag får nog ta o skriva ett brev utan några foton då. :-/

Imorgon är det redan helg.. igen. Och jag ska ut med Soffan på kvällen. Just nu känner jag mig inte sådär jättepartypeppad, men jag tror det hinner ändra sig till imorgon. ;)

På lördag ska jag kolla på en snowboardtävling (!) med Lina o hennes brorsa. Och sen kanske träffa Stina som är i Sthlm under några timmar, om vi lyckas få tag på varandra det vill säga, för hon har ingen svensk telefon. (Hur gjorde man innan mobiltelefonerna fanns? det är ju krångligt att måsta bestämma tid o plats långt innan) hoppas det löser sig iaf.



41 dagar, 4 timmar och 44 minuter

Nu börjar vi närma oss mina vänner. Det är såklart julen jag menar. Vad annars?

Däremot blir det inte mycket på kakfronten i år. Eftersom jag och Lina skrivit kontrakt på att inte äta så mycket onyttigheter.

Så här lyder kontraktet:

Från och med 091109 till och med 091217 så skall vi inte äta skräpmat, godis, popcorn, popcorn eller annat sött.
(Undantag: om man blir bortbjuden på fika får man smaka)

Vi skall röra på oss minst 4 ggr per vecka. T.ex promenader, styrketräning, jogga osv.

Vi skall alltid ha frukt hemma. Och den måste bli uppäten.

OM någon bryter detta kontrakt så skall denne person sköta städningen av lägenheten ända fram till jul. Med det menas ALL städning och fint ska det va. Inget fusk! Så lycka till så kör vi!

Ps om båda bryter så vet vi att vi är så kassa att vi inte ens kan hålla ett kontrakt + att vi får skylla oss själva.



Det dumma var att vi inte tänkte på att vi precis fått varsin chokladkalender av Therese. Så dom chokladbitarna måste sparas till den 17:e. Men oj vad vi kan frossa då, om vi vill... Och julbaket får vi väl oxå spara till efter den 17:e. Och allt annat julgott som juleskum, julmust och allt det där. :-S

Vad tror ni, kommer vi klara detta kontrakt? Hittills har det gått bra iaf och det bästa är att det känns väldigt bra. Önska oss lycka till!

Pappa

GRATTIS PAPPA!



Idag är det din dag. Synd att jag inte kunde medverka men jag hoppas du haft det bra ändå! Jag vet ju att du fått tårta och lite presenter så du klarar dig. :P
Hoppas du fann dig en fin julgran, men om jag känner dig rätt så kommer det krävas några fler turer än så för att hitta den perfekta. Om du inte redan kollat ut den sen länge förstås.

Vi ses till jul! Stora kramar till dig älskade pappa!

Beslutsångest och brudklänningar

På grund av vår beslutsångest som hållit på hela dagen så blev det sista minuten med att boka biobiljetter, vilket gjorde att det blev lätt att välja eftersom det bara var en utav filmerna det fanns kvar biljetter till. Så det får bli Bröllopsfotografen. Inte direkt den film som stod högst på min vilja se-lista. Men nu får det bli så iallafall och jag tror den är riktigt bra.

Vi gick till Myrorna idag. Och titta vad jag hittade:



Den ultimata brudklänning. Den vill jag verkligen gifta mig i. Vore det inte vackert så säg?

I bakgrunden står Lina och tvekar på om jackan hon har på sig ska få följa med henne hem eller ej. Den fick det till slut och den var riktigt fin. Däremot fick brudklänningen stanna på Myrorna, kände inte direkt att jag var i några giftartankar. Haha. Inte med den gräddtårtan på mig iaf. ;P

Däremot kom jag hem med 2 nya pälsmössor. Så nu har jag tre.



Här kommer några fler bilder som är tagna idag.





Nu är det dags att bege sig till bion och jag har valt att ta den grå pälsmössan idag. ;)


Lördag morgon

För det första: Jag är vaken och klockan är inte så mycket. (rätt skönt egentligen)
För det andra: Jag tvättar. (varför skulle jag annars ha stigit upp innan 8?)
För det tredje: Nu är det en vecka sen jag bloggade. (så det är väl dags)

Jag sitter i köket o försöker att inte leva om allt för mycket eftersom Therese ligger o sover och Lina halvsover (hon tvättar nämligen oxå denna sköna lördagmorgon)
Idag står tvätt, promenad och bio på schemat. Vi kan inte riktigt enas om vad vi ska se bara. Valet står mellan Julsagan, Coco - livet före chanel, Bröllopsfotografen eller Allt för min syster. 4 olika alternativ. Hur ska vi kunna välja? Har ni nåt förslag?

Hur som helst är det jättekul att ha Therese på besök. Hon kom hit i onsdags och ska stanna till på söndag. :-D



Här är en bild från vår smarriga middag i onsdags. Där får ni er även en liten tjuvtitt på köket efter jag målat om. Men bordet är fortfarande inte fixat. Det ska bli mörkbrunt.

Då var det åter dags att vandra ner till tvättstugan. Ciao!

RSS 2.0