2 dagar, 3 timmar och 44 minuter innan det bär iväg

Försöker pränta in i skallen att vi snart kommer ligga och glassa på nån härlig strand i ett otroligt varmt land. Men det är inte lätt att begripa, särskilt inte när man tittar ut genom fönstret och ser en massa SNÖ! Så nej jag förstår inte.

Håller på städa, packa och förbereda nu. Hoppas jag inte glömt nåt viktigt. Pass, biljett, försäkringspapper, pengar, medicin, solskyddsfaktor, bikinisar, kamera... vad mer kan man behöva?



Här är alla bikinisar. Tror nog jag klarar mig med dom. :P Väldigt färgglatt (rosa) om jag får säga det själv..

Måste berätta en grej från igår när vi var på Åhléns och letade böcker.
I kassan står det en kille med downs syndrom som försöker köpa en cd-skiva och hade skramlat ihop alla sina pengar och lagt dom på disken. Då säger killen i kassan att pengarna inte räcker, men kunden förstår inte vilket gör att killen upprepar det flera gånger och lägger till "det saknas tre kronor". Stackars killen stod bara där och begrep ingenting.

Herre gud, skäms människa! TRE kronor billigare hade han väl kunnat få köpa cd-skivan för. Alla i närheten hörde dessutom detta och till slut kommer det fram en dam och lägger fram 3 kronor. BRA gjort! Om inte hon hade gjort det så hade jag..

Killen i kassan såg ut att skämmas.

Godis

För oss som inte kan gå ut på Station 8 ikväll



Gissa vilken godispåse som är min och vilken som är Simons


Skridskor, skriller, grillor, grickor...

Det är ett ganska stort projekt att åka på skridskoutflykt med 18 barn (vanligtvis är dom 21 st). Innan man kommer i väg ska det hinnas gå på toa för samtliga, klä på sig en miljon lager kläder, hjälpas till med dragkedjor skor vantar osv, tas på reflexvästar och tunga ryggsäckar, hinna till bussen, missa en buss och måsta vänta på nästa, knytas oändligt många skridsko-skosnören och alla vill ha hjälp exakt samtidigt.. Puh! Men när dom väl är ute på isen så är det mödan värt! Vilket glädje! Även om dom faller stup i minuten så gnäller dom inte utan ställer sig upp och försöker igen. Dom är så otroligt duktiga!

Även 2 av fröknarna åkte och det får ni bevis på här:


Jag


Är grymt imponerad av Sofia som i princip aldrig stått på ett par skridskor förr.


Solen var med oss

Skulle gärna velat visa bilder på hur söta barnen var när dom åkte, men med respekt mot dom och deras föräldrar så gör jag inte det.

Nu blir det käk och tvätta, sen ska jag ut och gå med Karin :)

En vecka kvar

Alltså det här med linser, vilket helvete det är!! Håller precis på att skaffa nämligen. Till ena ögat för det andra är det så pass lite synfel på att dom inte tyckte det behövdes. Vilken jag kan känna är en jädrans tur för OJ så jag har stampat i golvet, gråtit (runnit från ögat iaf) och svurit. Idag är första gången jag provat att sätta i och ta ur en lins.. Och jag höll knappt på att få ut den.. AJ AJ AJ vad det svider i mitt öga. Höll på i över en timme med tips från coachen (Simme) som nog tyckte jag var lite mesig. :P

Men nej, usch för linser. Vette tusan om jag vill försöka igen eller om jag ska måsta dras med glasögon hela den kommande resan... Gaaah! Mitt tålamod existerar inte i dessa lägen. Och om jag hade kunnat kasta linsen i golvet hade jag gjort det, men det gick ju inte för den satt ju som fastklistrad i mitt stackars högeröga.

LINSHELVETE!



Ja, det var det.. Nu till nåt annat. Har varit in på Resdagboken och skrivit ett inför resan-inlägg. Tror det får bli genom resdagboken ni får följa min resa nämligen. Vill gärna ha mina resor samlade på ett o samma ställe. Men man vet aldrig, kanske även dyker upp nåt här.
Däremot tänker jag ju knappast slösa bort resan på att sitta framför en dator. Det kan ni glömma! Men nåt inlägg lär det bli..
Så håll utkik på min resdagbok. Om länken inte funkar så kan ni alltid söka upp mig där. MayaB heter jag där.
Säg till om det är någon som vill att jag lägger upp er på maillistan, så ni får ett mail så fort jag uppdaterat något. :)

En vecka kvar, sen bär det av.. Tjohej!

Ja det var den veckan det...

Har inte haft någon bloggarglädje i veckan. Har inte haft lust, ork eller tid att göra någonting egentligen, hur nu det går ihop.. Det har varit en lååång vecka (som jag inte tänker gå in i detalj på) och jag har längtat så efter den här helgen, som tyvärr börjar lida mot sitt slut.

Trots den långsamma veckan fanns det ändå några ljusglimtar i tillvaron.

SÖNDAG 16/1

Brunch på Clarion hotell med älskling! Ja, det var dit överraskningen gick, den jag nämnde om.. att jag inte skulle boka upp mig på söndagen mellan 14-16.

 


Och vilken brunch sen! Fanns allt man kunde tänka sig. (förutom marmelad konstigt nog, men som jag fick ändå efter att gulla med personalen.)
Vi åt och åt och åt.. Vi till och med unnade oss efterrätt, trots vårt nyårslöfte att inte äta onyttigheter innan resan.
Tack Simon!

MÅNDAG 17/1

Mötte upp Pia och Matte efter jobbet och käkade middag med dom. Dom hade just kommit hem från Paris och Matte fyllde 30 dagen till ära.




Mysigt att hinna träffas innan det var dags för dom att sätta sig på tåget hem till Skellefteå.

ONSDAG 19/1

Mamma var i stan och jobbade så på onsdagen passade vi på att äta middag på T.G.I.F. Jag åt jättegod chickenquesadillas. Mums!



Gav mamma ett halsband (som jag tillverkat själv) i present eftersom hon fyllt år.
Sen åkte vi till hennes hotell som låg precis på andra sidan vattnet där jag bor. Så man kunde se mitt hus, lite coolt!

TORSDAG 20/1

Trots att orken i princip var obefintlig så mötte jag upp Camilla på Danscenter och där tog vi två dansklasser, jazz och Waaking. Waaking har jag aldrig testat förut och det var riktigt roligt må jag säga. Och SVETTIGT!


Som sagt några ljusglimtar fanns det ju ändå, om än större delen (tyvärr) var jävligt kass.
Helgen blev extremt lugn. Igår var jag och Simon hembjudna hos Davve o Lina på hockeykväll. Första matchen jag sett i år. Är väl inte överförtjust i hockey direkt, men det var trevligt ändå. :)

Nu är det bara 9 dagar, sen bär det av till MALAYSIA! Behöver jag säga att jag längtar? Däremot är jag livrädd att bli förkyld. Haft ont i halsen idag.. Tips och kurer för att slippa bli sjuk tas emot med glädje!


Vinterpromenad

Idag har jag varit ute på en 2 timmar lång promenad. Det var bara 4 minusgrader ute, men det kändes mycket kallare så promenaden blev riktigt jobbig i och med att benen blev stela. Men jag tog mig runt iallafall.







Tog dom här bilderna medan jag var ute. Vinter är vackert, men nu börjar jag längta väldigt mycket efter sol och värme. Vilket jag iofs inte behöver vänta särskilt länge på...

Ikväll blir det bio med Camilla. Vi ska se Änglagård - tredje gången gilt.
Synd bara att det var så längesen jag såg dom två första filmerna.

Dansa min docka medan du är unger...

...när du blitt gammal, blir du så tunger.

Igår var jag och tog en modern/nutida dansklass på balettakademin. Och det var såå roligt! (förutom att det var för mycket folk så man knappt såg nåt och inte kunde ta ut rörelserna ordentligt) Dans är som att äta godis. Har man tagit en vill man ta fler. Men till skillnad från godis så är dans väldigt dyrt så just nu har jag faktiskt inte råd. Tur dom har öppet hus på danscenter nästa torsdag så jag kan ta fler klasser. Gratis är gott!

Idag har jag en träningsvärk som inte är att leka med. Särskilt lår, rumpa och armar. Kan vara en kombo från dansen igår och gymmer i tisdags.


Lägger in en bild från Vårföreställningen 2006. "Kill Bill"

Snart helg igen hörrni. Och vad händer då? ja inte vet jag. Vet bara att jag inte ska spendera så mycket pengar och inte dricka alkohol och äta onyttigheter (pga resan som inte är alltför långt bort)
Sen vet jag att jag inte får ha några planer på söndag efter kl.14 till 16. Vet inte vad som händer då, det vet bara Simon. Spännande! Men jag fick tydligen inte ha för höga förväntningar, så vi får väl se vad som väntar.

Till sist men absolut inte minst, GRATTIS underbara mamma som fyller år idag!
Kan som vanligt inte gratta henne live, men på onsdag ses vi ju.


Hälsans ö

Den här dagen har spenderats i hälsans tecken, vilket passar utmärkt eftersom jag bor på hälsans ö.

Vilken vacker dag! 1 plusgrad ute och strålande sol. Tog en promenad, tyvärr aningens sent när solen var på väg ner, men det var härligt ändå. Anledningen till att det blev lite sent är att det ju varit så mycket skidåkning på tv att kolla på idag.



När jag kom hem tränade jag och sen stretchade och tänjde jag ordentligt för i år ska jag bli vig hade jag tänkt. Fast så tänker jag ju vid varje årsskifte. :-P Men i år kanske jag lyckas, vem vet!

Imorgon efter jobbet ska jag göra nåt riktigt roligt. Nämligen dansa! Dom har prova på-klasser på balettakademin så jag och Camilla tänkte dit. Imorgon blir det modern dans och på onsdag kanske det blir balett. Känner mig riktigt peppad. Skulle så gärna vilja dansa jämt men det är så in i baljans dyrt. Kostar mellan 3000-5000 per termin. Galet! Kanske jag har råd efter sommaren.

Nu blir det film. Ciao!

Ronitas B-day party

Igår firade vi Ronita som fyllde 27 år. Först träffades jag, Ronita, Camilla o Challe för att käka på Reisen bar. Jag åt en clubhouse sandwich som var riktigt smarrig.
Vi stanna på Reisen hela kvällen och lite senare dök även många andra upp som ville fira födelsedagsbarnet.
Det blev en härlig kväll med många skratt och grym musik.


Födelsedagsbarnet Ronita står och taggar till tusen i baren.


Camilla på andra sidan bordet och min gigantiska supersmarriga clubhouse sandwich


Camilla, Challe...och?


Ronita o jag med varsin jordgubbsdrink


En del av gänget


Olle, Linnea o Sara


Camilla o jag

En riktigt rolig kväll. Det här får vi göra om :)

Härliga lediga torsdag

Startade dagen med ett core-pass. Hur kul och peppande som helst för instruktören var grym! Imorgon ska jag på ett annat av hennes pass.

När jag kom hem efter att ha yrat runt i snöovädret gjorde jag en supersmarrig kycklingsallad till mig och Simon.

 

Till middag blev det klyftpotatis o grönsaker i ugnen och till det kött och bea-sås. Smaskens! (glömde fota däremot)
Sen har vi suttit i soffan resten av kvällen och sett film. Så skönt det är att vara ledig en torsdag.

Imorgonkväll blir det födelsedagsmiddag och party för Ronita! Pepp pepp! :)

Hello Kitty



En Hello Kitty-dator för barn. Är inte det aningens överdrivet?

Nytt år, nya möjligheter

Känns sååå skönt att vara hemma!

Tog taxi från centralen för att slippa släpa väskorna på dessa oplogade snöiga vägar. Och vilken härlig känsla det var när taxin körde över Lidingöbron och man såg den glada gubben som välkomnar alla till ön under juletider. (ett hus som har julbelysning som en stor smiley som man kan se på långt håll) Ännu härligare var det när jag vred om nyckeln i låset och kände att nu är jag hemma.
Att slippa bo i en resväska och få komma tillbaka till vardagen känns riktigt bra. Om än jag haft det hur härligt som helst över jul så är det alltid så skönt när man kommit hem igen. Borta bra, men hemma bäst...

Och nu, nytt år nya möjligheter. Så spännande! Däremot har jag blivit gammal. Innanför dörren hade jag en inbjudan till återträff med 9:an. Det vill säga, 10 år sen jag gick ut högstadiet. Shit! Men ändå, så kul!

Tänkte bjuda på lite bilder från julen, men det får bli en annan gång för jag har inte alla bilder här. Bjuder på denna istället:



Den sista pizzan (ja jag vet att den är utan ost) innan Malaysia. Om mindre än en månad åker vi och innan dess blir det inga onyttigheter. Nej tvärtom och mycket träning istället!

RSS 2.0