Skeeeeåååå!

Här kommer bilderna från min underbara helg i Skell. Har haft fullt upp som ni ser.

Kom hem i torsdags sent på kvällen. Simon plockade upp mig.



Som ni ju vet så överraskade jag syrran på fredagen. Blev lunch på Johanna i parken, helt ok mat men inte mer än så. Sällskapet däremot var 5 stjärnigt!

Efter käket fick jag följa med syrran på danstvåornas föreställning på Anderstorp. Alltid roligt att titta på dans, men man blir så sugen på att börja om igen.
Efter dansen svängde vi förbi hos mormor o morfar för lite fika. Och sen lite shopping på stan, jag hittade en hel del. :-P

På kvällen åkte jag och Simon till hans föräldrar på middag och för att titta på Let's dance. Hans bror och hans tjej o deras gulleplutt Algot var oxå på besök från Umeå. Algot hade vuxit mycket sen sist jag såg honom. Nu är han 4 månader.

På lördagen åkte jag, Pia o Matte till Båtvik för att hälsa på mamma o pappa. Satt ute o grillade vid den nya grillplatsen på gården.






 



















  

På eftermiddagen åkte jag och Simon till Boviken hem till hans systers familj. (Helena Erik o lilla Neil) Alla andra var oxå där, Simons föräldrar, hans Bror David och Jeanette o Algot. Vi fick supergod middag. Pilgrimsmusslor med en god röra till förrätt och fläskfilé med potatis o rotfrukter i ugnen till huvudrätt. Efterrätten fick vi skippa för det var dags att dra vidare...








































Här är dom söta barnen. Neil o Algot på första bilden med morbror/farbror Simon. Och bara Algot o vi på den andra bilden.

På kvällen var det fest i Ursviken hemma hos Vickan o Nicke i deras nya hus. Supertrevlig kväll verkligen!







































Kvällens outfit, minus sidosvansen. var bara Pia o Jessica som tyckte jag skulle ha den. Det tyckte inte jag. (Jag kommer ju inte från 80-talet heller, som jag råkade uttala mig vid ett tillfälle)



Värdparet








Lägg märke till "Simons" leopardtröja ;-P























Jag o Simme

Blev utgång på Station 8 såklart. En hel del fotades på bussen för att göra bussresan roligare










Jag o Vick i parken innan.

Och slutligen kommer 4 bilder på 4 slitna tjejer på dansgolvet




Speciellt hon på den fjärde bilden ser sliten ut ;-P

På söndagen sov jag å Simme bort halva dan, vilket var grymt skönt faktiskt. Sen blev det käk på Frasses som alltid är ett måste när jag kommer hem.
På kvällen blev det systermys med film o chirre hos Pia. Vi såg Sex and the city filmen...igen. :) alltid lika bra!

Igår, måndag bjöd jag hem mig själv till Theresia på fika. Fick känna på bebismagen. :) Hoppas lillen pluppar ut lagom till då jag är hemma på semester.



Efter besöket hos Tess åkte jag vidare till mormor o morfar på fika nr 2. Moster Babbsan var oxå där.
Mormor hade lagat lite mat jag skulle få ta med mig till Stockholm. Revbenspjäll. kotletter, grytor. Det är ju bara att tacka o ta emot!
Fortsatte resan mot Båtvik tillsammans med mamma. Packade min packning i en smartare väska. Passade på att packa ner mina sommarklänningar. Man vet ju aldrig när det är dags för dom att komma till användning.
Sen vidare till stan igen. Hann träffa Simon en tvär. Sen blev jag upplockad av Pia som skulle skjutsa mig till flyget.

Och ja nu sitter jag här hemma i Stockholm med en liten Bosse brevid som längtat sååå efter mig. (får jag hoppas)

Tack till alla som gjorde min helg fantastisk! Vi ses snart igen hoppas jag!

Och nu håller verkligen mina händer på få skrivkramp, det här var det längsta inlägget ever. Godnatt!

Surprise!

Jag är hemma i Skeeeell!



Pia var den enda som inte fick veta något. Mamma hade planerat in en lunch med henne på Johanna i parken igår. Vad hon inte visste var att jag oxå skulle vara med, så hon blev något överraskad när jag väl dök upp. Glatt överraskad får jag hoppas. :D



Idag är vi i Båtvik och grillar. Inte helt fel vill jag lova.

 



Jag försökte hoppa, men det gick inte så bra.

  

Och så här kan det gå.. Då hamnar foten hos rumpnissarna.

Ikväll blir det party party och det här är Pias outfit.



he he he

Nakna grannen

Tänkte börja detta inlägg genom att berätta att jag kan om jag vill i skrivande stund kika på en kille i grannhuset som går omkring med bar överkropp (ganska vältränad tror jag) Men det behöver ju inte betyda att jag kollar bara för det, eller hur? Han kanske till och med är helt spritt språngandes naken, vad vet jag. Nej det kan jag ju inte veta för jag kollar ju inte. :-P

Nu till nåt annat.....vädret! varför inte snacka lite väder och vind? För vädret har verkligen varit jätteknepigt idag. Först klarblå himmel och strålande sol samtidigt som det var minusgrader och det blåste småspik. Sen när jag skulle gå hem från jobbet var det likadant tills jag hade ungefär en kilometer kvar att gå. Då var det som om man gick in i en annan värld. Från klarblå himmel till ett väldans snöoväder där man knappt såg nåt alls. Mascaran rann och hela jag blev som en kall snögubbe. Nej usch vilket otäckt väder. Och sen bara försvann det igen och tillbaka kom den klarblå himlen.

Citerar ett av barnen idag när hon satt o tittade ut genom fönstret:

"Himlen bestämmer vilket väder det ska bli. Himlen bestämmer faktiskt allt
."

Och ja det kanske den gör. Vad vet jag.

Snubblade in på Röda korset idag och kunde inte låta bli att köpa den här till Bosse.



5 kronor kostade den (och så skänkte jag ytterligare 7 kr till Röda korset, god gärning, nu är dagen fulländad). Egentligen är det en askkopp, fast inte nu längre.
För er som inte vet så heter Bosse egentligen Boss och just därför passar ju en skål där det står "The Boss" på alldeles utmärkt, för han är ju verkligen the Boss. Och titta så glad han blev. Han till och med kelade med den.

Och det var allt för idag. För er nyfikna kan jag meddela att nakna grannen inte syns till längre. Meddelar ifall han dyker upp igen.

Surväder!

Jäkla SKITVÄDER! Himlen är minsann INTE på min sida idag, nej för det bara snöar. Usch usch usch. Blöt äcklig snö. Vad hände med solen? Det märks på min stegräknare att det är skitväder idag, bara 6000 steg. Det som var så fint väder imorse. Medan jag var i tvättstugan. Sen kom molnen mer och mer eftersom. Och nu detta! Jag vill ha bar mark och vår, inte slask!!! Och jag som dessutom hängt ut ett lakan och en matta på balkongen för att det skulle torka. Och självklart glömde jag ta in dom innan jag åkte bort idag så nu är dom minst lika blöta som innan. Suck.

Har iaf vart hos moster o morbror idag och ätit en riktigt god middag. Köttfärspaj. Mums filibabba! Fick med mig två blommor där ifrån oxå. Inte alls dumt det inte. Jag som är i behov av fler blommor till alla mina fönster. Perfekt!

Hade tänkt se Beck nu när jag kom hem, men nä det orkar jag inte. Är så trött så jag tror det är lika bra att gå å lägga sig.



SKANDAL!

...Fast och andra sidan, så här är det ju varje år. Och varendaste gång blir man lika förvånad och irriterad. Man borde vara van vid det här laget.

Kattefnatt

Vilken glad överraskning! Himlen gjorde som jag ville...sprack upp i ett stort leende och bjöd ut mig på promenad alltså.. Fast inte runt hela ön, nej bevare mig väl. Undrar hur lång tid det skulle ta. Gick till och från Käppala iaf. Det fick räcka. Blev drygt en mil. Så idag har jag gått exakt 20221 steg vilket är 1,2 mil. Vilken tur jag hade som hade himlen på min sida idag eller hur man nu ska kalla det. :) Hoppas den är det imorgon med så vi kan ta en promenad till.

Innan jag gick på prommisen idag så lät jag Bosse få va ute lite. Och se vad den lilla rackarn gör när man låter han vara själv på balkongen en liten stund.



Har ju sagt åt honom att han inte får sitta på räcket, men han vägrar lyssna. En vacker dag kommer han trilla ner. Han skulle ju säkert klara fallet, han är ju trots allt en katt. Men jag vill ju inte att han ska springa bort.



Bosse ville att jag med skulle va me på bild, okeeej då sa jag lite lagom motvilligt.. eller hur var det nu igen.

Jag tror jag spenderat för mycket tid med min katt på sistone. Det verkar så åtminstone. Bara bloggar om honom. Vilken tur att jag ska lämna ön imorgon för att åka ut till moster då. Lite civilisation åt Mayan kan nog vara behövligt.
Men säger man åt sig själv att ta en lugn hemmahelg så gör man. Jag brukar ju inte kunna hålla det, men denna helg har jag faktiskt lyckats. Jag peppar lite inför nästa helg istället för jag tror den helgen kommer vara lite mer händelserik. Exakt vad vet jag inte, men det ska jag nog ha lyckats klura ut innan helgen väl är kommen.

Nu blir det movietime och sen sleepytime antar jag.. Har bokat morgontvätttiden imorgon, vilket kan tyckas dumt när det faktiskt fanns en ledig tid på kvällen oxå. Aaja, jag tyckte antagligen det var smart förut idag när jag bokade för då tar jag mig upp tidigt vare sig jag vill det eller inte. Vi får se hur smart jag tycker det är när klockan väl ringer imorgon. :-S

Vinter/vår

För exakt ett år sen var jag i Båtvik för en heldag ute på isen med allt vad det innebär. SNÖ, Skoter, grill, snökrig etc. Och då var det påsk. Så märkligt! Och nu sitter jag hemma i Sthlm utan både snö, skoter och familj. Saknar vintervåren där hemma. Speciellt när man får höra att vädret är så soligt och fint och här är det bara mulet och trist.

Men jag väntar på att himlen ska spricka upp i ett enda stort leende och bjuda ut mig på promenad runt hela ön.


Vårtecken

Igår när jag vaknade så ösde regnet ner. Man ville ju bara dra täcket över huvudet och somna om, särskilt när man får höra att hemma i norr är det klarblå himmel och stark sol. Lyckades pallra mig upp ur sängen ändå och tog bussen till jobbet. Tack och lov så klarnade det upp på eftermiddagen och vädret blev riktigt fint. Tog mig en låååång promenad hem. 
Så vips var våren här och jag välkomnar den stort! Har sett många vårtecken; Det börjar vara varmt, nästan all snö är borta (snälla låt oss inte få mer), jag har sett knoppar på vårblommor (i en rabatt iofs) har sett svanar (fast det är inget vårtecken i Sthlm för dom är ju här hela tiden, så länge det finns öppet vatten har jag lärt mig).
Så det var ju inte så många vårtecken trots allt, men jag väntar med spänning på att det ska komma fler.

Även idag promenerade jag hem(gör jag iofs nästan varje dag), fast inte med så mycket omvägar eftersom jag var för varmt klädd. Min tanke var att om jag går hem och byter till svalare kläder så kan jag gå ut på en längre promenad sen. Men när jag väl kom hem möttes jag av en gnällande katt och jag kunde inte begripa vad det var han gnällde över, för mat hade han ju och han brukar ju inte gnälla över så mycket annat.
Till slut kom jag på vad det var, han vill ju ut såklart.
Så jag tog med han ut på balkongen och där satt vi jättelänge och tittade och lyssnade.

Kolla så söt han är:





Hur har ni det där du bor? Snö/bar mark, varmt/kallt...palmer kanske?

Sådär ja, nu ska jag bege mig ut igen. Tjing hejsan!

Malena



Min låt vann, vann din?

Torsdag.

Har inte sådär jättemycket på hjärtat egentligen men kände att det kan va bra att ge ett litet livstecken iaf.

Veckan har bestått mest utav jobb. Som vanligt. Våren svek och vintern kom åter med en massa snö, vilket ledde till att vi varit ute mycket. Tog våra 3-4 åringar till Dahlenhallen och åkte skridskor i tisdags. Trots att dom är så små så tycker jag dom kämpade på riktigt bra.
I onsdags gick vi till pulkabacken och åkte stjärtlapp. Och idag har vi varit på skogspromenad. Man skulle nästan kunna tro vi är ett ur och skur-dagis, men icket. Vi gillar bara naturen helt enkelt.

Idag efter jobbet åkte jag till Fältan för att möta upp Sofie. Vi tittade lite i affärer o gick sen hem till henne för en kopp te. Trevligt att träffas o dela lite skvaller. Var så längesen sist. Blev bjuden till henne på en tacos/dricka vin/gå ut-kväll imorgon. Och inte kunde jag tacka nej inte, trots att jag hade planerat en lugn helg. HAH!!!
På lördag kommer Manne o Jack till mig för lite slager. Kanske lite käk oxå, man vet aldrig. :)

Nu ska jag återgå till min städning så det är fint här hemma i helgen..

Lovar att snart lägga upp för och efter bilder på lägenheten, Linda. ;)



Slänger in två bilder för att göra inlägget lite roligt iaf.
Den där korridoren på Arlanda är bra rolig faktiskt. ;)


SB

Idag åkte jag ut till Arlanda för en middag med underbaraste syster!



Tack för dom trevliga timmarna.

Som man bäddar får man ligga...

...bokstavligt talat. I natt har jag sovit i en fotölj! Och hur det kommer sig vet jag faktiskt inte riktigt. Antar att jag bara somnade där. Vaknade nångång under natten och fattade först inte vart jag var. Sen kollade jag på soffan. Där låg Linnea och sov. Så jag gick in i sovrummet och där låg Ida. Så jag la mig brevid henne och fortsatte sova.

Idag är jag helt DÖD! känner mig yr och pest och pina och allt sånt där. Sov till typ nyss då Simme ringde o väckte mig. Tur det, annars hade jag väl sovit hela kvällen och missat Bounce. Måste snart dra mig in till stan o möta upp brudarna. Vi ska käka å sen kolla på Bounce. Kommer bli skitkul, OM jag börjar leva snart åtminstone.

Men vi hade skoj igår iaf. Gick först på Laroy, men där blev Linnea utkastad av nån underlig anledning. Så då gick vi på Spy bar och tömde baren i princip. Och där har vi nog anledningen till mitt tillstånd idag.

Bjuder på en bild från gårkvällen:



Ja ni ser ju hur galet roligt vi hade igår!

Sköna bönor i storstan

Imorgon kommer dessa sköna bönor.



Helgen lär bli lika crazy som ni är på denna bild va?

Erkänner direkt att jag snott bilden. Var inte ens med när den togs. Men sanningen är den att sen min kära dator kraschade så har jag inga bilder på dessa skönheter tillsammans, så jag hade inte så många val. Då får man stjäla.

Det viktiga är att bilden föreställer IDA och LINNEA och att dom kommer hit i helgen och vi kommer ha galet kul tillsammans. Det kommer bli god mat, VIN, partymusik, dans, utgång, ingen bakfylla, shopping, BOUNCE, härligt väder osv... Inte en lugn stund!

Resten av helgen

På lördagen skjutsade vi ut Pia till Arlanda för hon skulle till Turkiet för en veckas kurs. Somliga har det bra. :)
Efter vi släppt av henne åkte vi vidare till moster. Fick lite fika och pappa hjälpte dom fixa fläkten.
Blev ingen långvarig visit eftersom vi skulle till Ikea och det brukar ju kunna ta sin tid, vilket det även gjorde. Lyckades fylla en full vagn och även en del kartonger från ta själv lagret. Så man skulle kunna säga att det blev en hel del. ;)
På kvällen blev det hämtpizza och melodifestival. Jag tycker Malena Ernman var grym!!!

På söndagen var jag uppe med tuppen. Vad annat kan man göra när det vankas Vasalopp? Synd jag inte kunde följa till första man gick över mållinjen. För vi skulle iväg till:

BÅTMÄSSAN!!!



Alltså jädrar vilka båtar det finns. En vacker dag skulle jag med kunna tänka mig bli lite rik så jag med kan få glassa omkring i såna här.



   



Dom är inte små dom där bjässarna. Ryms inte ens på bild.

Men 10 miljoner kan vara lite väl mycket för en båt kanske? Och jag vet inte om det är nödvändigt med 2 kök, ett stort sovrum, flera gästrum, 2 toaletter med dusch... Och ibland ser det bara fööör plastigt och lyxigt ut. Nej tacka vet jag båtar gjorda i trä, som våran Bamse! Men träbåtar var det ont om på mässan.



Den här va lite cool tyckte jag.



Hittade en stor sjökarta på golvet. Passade på att ställa mig på min ö. Strax vänster om min fot ligger mitt jobb. Och mitt hem är strax nedanför L:et. Så då vet ni.



Resten av helgen bestod mest av byggande och fixande. Men det får ni se mer av sen. Kommer för och efterbilder imom kort! Håll utkik! ;)

Fredagen i bilder



Vad gör man inte när badrumsspegeln är upptagen och man ingen annan spegel har och måste verkligen få sitt hår platt? Jo man ställer sig på en stol i köket och tar klockan till spegel.



...och här har ni resultatet. Funkade ju kanonbra. Även den nya klänningen tycker jag.



Ute på Jensens. Vi var ju tvungen visa pappa våran favoritrestaurang.



Mamma o pappa njuter av den goda maten



Pia njuter av efterrätten



På med läppglans och vidare ut i vimlet...



...till Sky Bar. Härlig utsikt!

Sen hem och sova.

Året runt-kaka

Här kommer recept på beställning, varsågod Jessica!
Enkelt och supergott!

Året runt-kaka

Vispa ihop 2 ägg och 3 dl socker
Rör ner 150g kokande smör och 3 dl mjöl
Häll ner i bröad form och lägg 2-3 dl valfria bär ovanpå.

Och svisch in i ugnen som ska vara på 175 grader, i 30-40 minuter.

Om man vill göra kakan i långpanna så dubblerar man satsen.



Kakan innan den är gräddad. Har tydligen ingen bild på när den är färdig. Men jag kan säga att den blev riktigt god. Lite kola-aktig i konsistensen. Och det bästa är ju att man kan ha vilka bär man vill. Just därför den kallas året runt-kaka. Äpplen funkar oxå.

Så, lycka till!

RSS 2.0