Men va??!

Jag DISSAR Valborgs idag, åtminstone festbiten. Kände helt enkelt inte för det. Igår var jag lite pepp när jag fick höra att det skulle bli grillfest hos Cam och dom.. Men den här jobbardagen var typ längst i världen och jag hade stängningen för hela huset. Visserligen gick alla hem hyfsat tidigt, men jag kände ändå stressen att hinna i tid till när dom andra skulle samlas. Eller rättare sagt, jag VISSTE att jag inte skulle hinna. Och när jag känner mig för stressad innan jag ska iväg på fest så brukar det oftast leda till att jag blir opeppad. Så även denna gång, speciellt efter att ha missat bussen från jobbet bara för att ett hänglås inte ville låsa sig och jag kunde nästan nudda bussen när den precis körde iväg. Jävla skit!
Och då var det som kört kände jag. Så jag väntade till nästa buss kom och så åkte jag hem och väl hemma satte jag mig i soffan och insåg hur skön den var. Kände att det var jag, soffan, en godispåse och Mamma Mia-filmen ikväll.

Traskade iväg till Superstore i förhoppning att "mitt" godis kommit tillbaka. På vägen dit ser jag denna "lilla" sega råtta.



Det framkommer lite dåligt på bilden, men den var STOR. Som min fot ungefär, kroppen alltså. Skulle ha fotat den vid min fot kom jag på i efterhand. Den skulle Bosse haft som godis till ikväll.

Väl inne på Superstore hade dom som vanligt inte mitt karra men jag köpte annat iallafall...
Och på vägen hem ser jag detta:



En helikopter med en banderoll (eller vad det nu kallas) med ICA-reklam. "Jag har varit och storhandlat" står det ifall ni inte ser. Men alltså va?? Vad kan det ens kosta att göra sån reklam? Behöver verkligen Ica det? Aja, det var lite coolt iaf. Inte varje dag man ser det... Och slutsatsen är: Tänk så kul man kan ha på vägen till affären. Det här hade jag till exempel inte sett om jag dragit till festen ikväll. Undrar vad jag missar där? Ja det kanske jag aldrig får veta. :)

Men hur som helst så känns det sköööönt att bara ta det lugnt ikväll. Laddar inför morgondagen då syrran kommer. :D

Och jo, inte att förglömma men GRATTIS AMANDA, EMELIE, LINNEA OCH KONUNGEN som alla fyller år idag! HIPP HIPP HURRA!

Löpardojor

Sagt och gjort, nu har jag köpt mig ett par löpardojor. Nyss var jag ute och provsprang dom och dom funkar finfint.. Värre var det med min kondition, men vänta du bara..snart kommer även den. ;)

Förresten så var det helt galet att jag lyckades köpa ett par skor med så här kort betänketid. Mina fötter brukar alltid ha svårt att hitta skor som passar till dom, brukar ta dagar. Särskilt när det är träningsskor som man verkligen vill ska sitta bra. Och så då idag gick jag bara in på Inter sport här på ön efter jobbet, och där stod dom mina skor. Det var dom första jag provade och dom satt bra så jag slog till. Det kanske är det som är själva knepet, att man inte ska prova fler än ett par. Så att man helt enkelt inte KAN hitta några som är bättre. :D

Så här ser dom ut iallafall



Dom är mina nya bästisar. OJ vad vi ska ha kul tillsammans här fram över, hahaha

Imorn ser det ut att bli grillpartaj, så då vet ni. Egentligen är jag inte peppad på fest, men jag lär väl bli? Eller? :P Ser då iallafall fram emot fredag för då kommer syrran hit. Weehoo! :D

Löneförhöjning

Idag fick jag veta min löneförhöjning. Blev inget mindre än 2000 kr högre. Inte fy skam, jag blev glad såklart! :D

Det ska jag fira med att köpa mig ett par joggingskor. Det behövs verkligen för jag får skavsår av mina nuvarande (som inte ens är joggingskor) Så det är verkligen på tiden!


Favolina på besök

Vilken grym helg hörrni! Och det tackar jag Favolina för!



Lördagen började med en shoppingrunda på stan. Åt den godaste melonglass jag någonsin ätit. Fick t o m en melonbit med för att jag bad om att få det, men den va ju såklart stelfrusen och inte så lättäten.



Kvällens outfit. Jag och Lina hade ganska så lika kläder.



Till middag blev det kycklingsallad och ciiider



Bosse ville oxå smaka



Vårt fina bordskick



Till efterrätt, jooordgubbar!



Mmmm va gott!





Bosse tror fortfarande han är liten



Poppe poppade upp



Sen bar det iväg in till stan.



..och ut på Ambassadeur, där det blev drink o dans fram till halv 4



Det var trötta fötter på tunnelbanan



Kolla, vi ser inte ens såå himla slitna ut och klockan var ändå vid 4.



Nattapicknick. Rester från middagen, sjukt gott!



Natti natt!

Café 60

Vilken tur att jag inte stannade hemma ikväll, för oj så mycket trevligare det var att ta en fika på stan.



Linnea



Emma



Varken jag eller Camilla gillade resultatet av denna bild, men vad gör man.... Ibland blir det bara så

Hade en väldigt trevlig kväll, men var hemskt trött. Så det känns rätt skönt o va hemma. Och om ni undrar varför jag sitter här och inte går o lägger mig istället, så har jag faktiskt inget vettigt svar på det!

Kanske bäst att gå i säng ändå. Det är ju trots allt en dag imorgon med, som jag ser fram emot hemskt mycket. Men det tror jag redan ni förstått så GONATT!! :D

Karradiss

Jag dissar min hemmamyskarrakväll och går ut o fikar med Camilla o Co ikstället. Av med mjukisbrallan och på med kjolen!

Fast jag veeet att jag egentligen borde stanna hemma å städa. Men hur kul är det då?! Äsch jag hinner det imornbitti. Lina kommer ju inte till Sthlm förrän vid 12 lix. Nemas problemas... :-S

Jag=tidsoptimist=alltid!!

Godistrubbel

Jäkla skrutt-Superstore har förstört min chillfredag. Ni vet, det där godiset som jag babblade om förra fredagen. Jag hade kunnat gå över Mount Everest i vanliga fall för att få det. Men som ni ju vet var min kropp helt kass och jag kunde inte röra mig ens en centimeter i princip. Och den där fredagen vart bara störd, jag som sett fram emot dom där just 2 sortena godis som finns där. Jag till och med DRÖMDE den natten att jag va och handlade karra jättelänge. illa med andra ord!

Och nu är det fredag igen och jag tog mig en prommis till Superstore i vanlig ordning för att upptäcka att just MINA två sorters favoritgodis inte längre fanns. Alltså helt seriöst, jag höll på bli tokig. Jag va nära på att gå och fråga personalen vad dom egentligen sysslade med, men hindrade mig i sista sekund. Lite onödigt kanske..
Så istället köpte jag annat godis. Och när nu inte dom där sortena fanns så va jag ju tvungen att köpa en massa "halvbra" sorter istället och då blir det ju hur mycket godis som helst. Jag kommer aldrig äta upp allt det ju.. Faan. Det är inte ens så himla gott. Men tur man får främmande imorn då, LINA - du får äta upp mitt karra!!

Okej jag hör ju själv hur jag låter. Men dom där sortena är verkligen bara såååå himla goda och jag har inte sett dom nån annanstans. Men en sak är säkert, nu har Superstore förlorat en kund!

Imorgon ska jag tröstfesta, och vet ni jag äääär så laddad! :D Känns som det var år sen sist.. ;) Och med Lina dessutom. Min favvolina!



Lina o jag i somras på underbara Lanteeernan

Jag har blivit utmanad

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
6. Utmana ett par personer  Elin, Ida, Linnea, Emelie, Angelica & Maya 

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Oj det har varit fullt upp idag!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Så här ser tröjan ut som vi pratade om

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Om en droppe var en kram så skulle jag ge dig havet

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Typiskt, jag sa ju att du inte skulle jobba!

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Visst funkar smsbiljetten även på tunnelbanan?

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Hej jo det var länge sedan

7. Vad vill du höra mest av allt?
Pappa tyckte jag skulle fota o skicka till dig

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
God morgon, blir det en fika före?

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Yo, vad gör du?

Jag utmanar Pia Linda Linn Liza Julia Theresia och alla andra som vill!

När Simon var här

Vet ni hur JOBBIGT det är att efter att inte fått träffa sin käresta på flera flera veckor och att då måste sitta och se på hans fotbollsmatch i en oändlig lång tid och bara få titta på han på avstånd? Kändes som vääärldens längsta fotbollsmatch, men det var såklart värt det för efteråt fick jag ju pussa o krama på han massor. Och för att inte tala om sällskapet på läktaren. :)



Camilla, Sara, Ida o Ronita



På väg hem, i väntan på tunnelbanan



Väl hemma blev det film o mys



Dagen därpå



På väg in till stan

Den här gången var det nog värre än värst att skiljas åt. Hade ingen som helst lust att stiga upp imorse och dra till jobbet och sen komma hem och veta att han redan åkt. Jag känner att jag måste boka en resa mot norr så snart som möjligt. Det här börjar gå mig på nerverna. :-P
Var hur som helst enormt mysigt att ha honom här, om än det var bara för en stund. Men vi ses snart! Det måste vi göra!

Nattbabbel



Nämen oj, jag tror jag just fick lite fjärilar i magen. Insåg precis vem som kommer hit imorgon, eller idag faktiskt vid närmare titt på klockan. Har som inte riktigt förstått det än eftersom jag inte vågade tro på att han faktiskt skulle komma eftersom jag inte visste om han skulle få åka med pga att han har varit skadad. Men han fick sig med ändå så snart får vi ses!

Annars har jag haft det riktigt bra idag hos moster. La mig för att läsa en stund men somnade och sov säkert nån timme. :-o Sen fick jag god middag o smarrig efterrätt. Men nu är jag hemma egentligen och borde väl kanske sova, men är fast i Gossip girl som vanligt. Baaaara ett avsnitt till, känner ni igen det?

För övrigt så var det ingen kul känsla när jag skulle åka hem ikväll. Precis ALLA utom jag var festklädda. Och där kom jag i mjukisbralla. KUL!!! jag hade oxå gärna varit en av dom. Men jag får väl ta igen mig nästa helg då...



Vi ses om ett tag gubben!

Klar förbättring

Vet ni hörrni, det är mycket bättre idag! Jag kunde duscha utan större problem och jag är överlycklig. :D
Helt smidig är man ju inte, men det är en klar förbättring. Har större rörlighet i armar och ben. Däremot ser finglrarna mer ut som korvar och kan inte gripa tag på saker så bra. Sen har jag fått ont i käkarna idag. Men förutom det så är det rätt okej.

Snart ska jag åka ut till moster. Skönt med lite miljöombyte och lite sällskap. :)
Igår fick jag förfrågan om jag ville hänga med ut. Ooooj vad jag ville, men ooj vad jag inte kunde.

Imorgon ska jag och se på fotboll och sen får jag äntligen träffa den där Simon.. hahaha ;)



Önskar er alla en strålande dag!

Fredag idag?

Idag är det alltså fredag. Känns inte som det. Vanligtvis hade jag varit på jobbet. Och efter jobbet hade jag gått till affären och inhandlat nåt gott till middag och KARRA. Det bästa karrat har dom på Superstore, speciellt två sorter. Sen hade jag gått hem, lagat min goda middag och spenderat resten av kvällen framför tv:n med mitt karra. Brukar inte orka så mycket annat en fredag efter en veckas jobb. Brukar kännas skönt att få varva ner på fredagskvällen och hitta på nåt skoj till lördagen.

Men den här fredagen orkar jag till och med ännu mindre än så. Jag har inte jobbat, jag har inte orkat laga nån god mat, bara nudlar... :-( Och nåt karra har jag inte. Är så långt till Superstore så det får jag skippa. Kanske att jag orkar mig till Tempo runt hörnet om det krisar sig på godisfronten. :-P

Idag har jag baaara legat i soffan och kollat på Gossip girl. Avsnitt efter avsnitt. Och det är bara såå bra! När jag ligger ner gör det inte ens ont. Bara när jag ska röra mig. Så ibland glömmer jag till och med bort att jag har ont. Men blir snabbt påmind om det när jag försöker sätta mig upp eller nåt.
Hehe, alltså ni ska se mig hur jag ser ut. Eller hur jag rör mig rättare sagt. En 90 åring är smidigare än jag. Allt går i slow motion och jag måste göra konstiga rörelser för att det ska göra mindre ont.

Det värsta är nog att jag inte kan göra alla dom här vardagliga sakerna man normalt sätt ska kunna göra. Som att diska, städa, duscha och allt sånt. För nä jag har inte vågat mig in i duschen än.. Axlar, armarna och händerna är värst idag så att shamponera håret skulle va svårt. Men det börjar va dags för en dusch för Simpan kommer ju snart å man vill ju inte va ett skabb ju. Hade gärna velat kunna städa lite innan oxå.. Men vem vet, det kanske är bättre imorgon. Och sen när han väl kommer hit så ska han få ta hand om mig!

Snart börjar mina fredagsprogram. Typ den enda dag tv:n är på hemma hos mig. Men fram till dess är det Gossip girl som gäller..

Hemma igen

Så var man hemkommen. Har vart en lååååång dag med lååååång väntan. Först sitta på vårdcentralen kl 11 å vänta en stund på att få komma in till doktorn. Sen bli skickad till Danderyd och där var jag väl kanske kring halv 2. Och kl 3 fick jag komma till en sköterska som tog lite prover och kollade feber och blodtryck å sånt.
Sen tillbaks till väntrummet och väääänta. Och väääänta. I flera långa timmar. Min bok hade tagit slut för längesen och jag kände inte för att bläddra i gamla tidningar så det enda man kunde göra va att stirra på alla andra väntande människor.
Till slut, vet inte riktigt när, fick jag träffa en kandiderande läkare eller vad det nu heter som frågade typ 1000 frågor, klämde å kände å så fick jag göra en massa övningar för att se vart det gjorde ont.
Sen skulle han prata ihop sig med sin handledare vilket oxå tog sin tid. Så jag vääntade.

Gick därifrån vid halv 9 tiden ikväll utan att egentligen va mycket klokare på vad felet är än tidigare idag. Ska få tid på vårdcentralen igen så dom får ta fler prover och så ska dom även skicka mig till en reumatolog så dom får kolla om dom kan hitta vad det är.. Krångligt!

Och jag vill gärna veta vad det är faktiskt. Sen vill jag heeemskt gärna bli fri från denna smärta. Nu är det dessutom mycket värre än vad det var tidigare idag. Då var det ju bara högerarm om ni minns. Nu är det ALLT igen och 10 gånger värre.

Vanligtvis är det jag som följer med andra till akuten, det brukar inte va jag som är anledningen att åka dit. Men idag var det så och jag hade ingen med mig. :( Ingen som kunde hålla handen eller gå o handla lite mat så nu är jag HUNGRIG!!! har ju inte ätit sen 12 och det va bara en macka. Så nu ska jag försöka samla lite kraft att göra nån slags mat iaf.. och sen ska jag sova. Sova sova sova. Gud va jag e trött!!!

Tack alla gulliga som hört av er under dagen på olika sätt och för att ni bryr er!

Vidare till Danderyd

Jahaapp, då har man varit på vårdcentralen. Doktorn tyckte det var jättemärkligt och skickade genast vidare mig till Danderyds sjukhus för det här måste absolut kollas upp. Jag är ju bara 23 år och då ska det inte va så här för jag mådde ju inte dåligt på nåt annat sätt och allt var jättekonstigt tyckte han. Tycker jag med.

Så nu är jag bara hemma för lite käk och sen ska jag åka vidare. Får se vad dom säger där.

Känns hur som helst bättre nu. Nu är det mest höger axel och arm som inte hänger med och gör ont som satan. Resten av kroppen är inte helt okej den heller men klart mycket bättre. Även om jag blir bra nu så vill jag ju ändå veta vad det var. Nåt sånt där kan ju inte bara dyka upp utan anledning.

Wish me luck!

Tid hos doktorn

Ja inte är det bättre idag, så nu ringde jag doktorn och fick tid klockan 11... Vad dom nu ska kunna göra åt det här?? Men det hade ju kunnat vara trevligt att få veta vad det riktigt är som händer med min kropp.
Idag är det mest höger axel och arm som tar stryk. Ett väldans bök att ens kunna klä på sig.

Smärtan är obeskrivlig!

Blir ett kort inlägg det här. För jag har ont! så ont att jag måste stanna hemma från jobbet imorgon.

I förrgår kände jag av en ond punkt i vänster axel. Sen spred det onda sig till handlederna, mest den högra. Tänkte att jag kanske bara suttit konstigt vid datorn för det gör jag ju. Det onda fortsatte även under gårdagen. Kände mig tröttare än vanligt men tänkte att det beror väl på att man just kommit tillbaka efter påskledigheten.
Sen under natten till idag vaknade jag flera gånger av att jag hade ont, även i fotlederna vilket kändes konstigt. Gick ändå till jobbet imorse men det onda gick inte bort. Blev bara snäppet värre. Fortsatte till ryggen.

Och nu är det tusen gånger värre. Har så ont i hela kroppen att jag knappt kan gå och varje liten ansträngning gör ont och jag måste ta det lugnt och försiktigt. Att förflytta sig från sängen till soffan är ett stort projekt. Vet inte vad detta beror på, vad min kropp riktigt fått för sig. Men roligt är det inte.

Trodde jag skulle kunna jobba imorn, men icket! Tror definitivt man ska stanna hemma om man inte känner att man har tålamod med barnen ens en gång. När alla deras frågor dyker upp som t.ex: "varför heter du Maya?" "Vad gör du nu?" Varför gör du så?" "Varför har du bruna ögon?" "Varför har du en grå tröja idag?" "Varför det då?" osv och man känner bara för att svara "för att du ska ha nåt att fråga om"

En annan mindre rolig sak som hänt idag, (inte heeelt oväntat iofs) min lilla kissemisse trillade ner från balkongen. Men allt gick bra. Han är oskadd och hemma igen. Men skraj det vart jag allt. Och säkert han med, samtidigt som han säkert tyckte det va kul att få springa lite själv och upptäcka. Måste verkligen fixa ett sånt där nät på balkongen. Men såå händig vet jag inte om jag är..

Okej, det var dagens kraftansträngning. Om det blir värre imorgon så ska jag gå till doktorn. Just nu går jag på alvedon så det gör inte lika ont just nu. Men tro mig, jag har gråtit av smärta förut ikväll. Lite läskigt är det när det händer såna här saker med ens egen kropp och man vet inte vad det är. Och helst av allt skulle jag vara hemma hos mamma o pappa just nu.

Ööh, det här blev rätt långt ändå. Nu har man iaf fått gnälla av sig lite.. Och nu är det nog dags för lite sömn. Vi får se hur det ska gå. Godnatt!

Kraaasch

Nån som vill ha en katt??!!!!

FÖRE



KRASCH



EFTER



Idag är Bosse INTE så gullig och jag är INTE så glad på honom.

Jag tyckte faktiskt väldigt mycket om den där ljuslyktan och det där fatet. Han VET att han inte får va där uppe för varje gång jag ryter till när han är där så skyndar han sig därifrån, vilket han även gjorde idag men hade lite för bråttom så han halkade på fatet som gled iväg och tog den ena ljuslyktan med sig. :-(

Nu har jag dammsugit i en evighet medan Bosse suttit instängd i köket, vill ju inte att han ska få glasbitar i sina tassar. Känns som man måste dammsuga hundra gånger till för säkerhets skull. Glas hamnar ju verkligen överallt.

Jag har tappat räkningen på hur många vaser, krukor, skålar, fat, ljuslyktor. glas osv han haft sönder. Och man blir verkligen ledsen när det är såna grejer man verkligen tycker om. Jag vill ju gärna kunna ställa fram fina prydnader jag med. Men tyvärr har man en liten halvklumpig katt då och då. Och inte kan jag bli arg på honom heller, för han är ju för attans söt när han sitter där och tittar med sina stora ögon och ser ut som han skäms. Om än jag blev arg precis när det hände. Eller ledsen är nog kanske det rätta ordet. Vet ni, jag tror faktiskt jag ska spara glaset och göra en mosaiktavla av det. Det var längesen jag gjorde.



Mina senaste verk. Den första är Pia och den andra är jag.

Mamma undrade efter Bossehändelsen om han skulle få sova i min säng ändå.. Och jaaa, klart han får. Bosse får alltid sova i min säng!

Gonatt!

Knaskatten

Okej sista inlägget för idag, men alltså kolla vad min katt sysslar med!! Han har mer eller mindre flyttat ut på balkongen. Och då tror han det är okej att hoppa över till fönstret bredvid och balansera där det är jättesmalt, så att JAG varje gång måste komma och öppna fönstret så att han ska kunna hoppa in. För det är på tok för smalt att kunna vända där (tror jag) och vad är vitsen med att gå den vanliga vägen för att komma in kan man ju undra.... Hopplösa sötskit!



Här går han åt "fel" håll. Hade redan släppt in han en gång genom fönstret, men lät det stå öppet. Så då passar han såklart på att testa gå andra vägen. Och det gick ju bra det med.



Och sen vidare ut på balkongräcket. Och där är det egentligen förbjudet att va!



En vacker dag kommer han att trilla ner. Tur att det inte är så jättehögt iallafall. Men ändå 1,5 trappor upp. Måste nog skaffa ett sånt där hönsnät eller nåt som en del kattägare har.

Dagen efter

Dagen efter krogen lekte vi turister. Och det är vi ju nästan. Viktor är då definitivt en turist. :-P
Vi var smått bakiska turister. Lite allmänt sega i skallen och behövde mat. Så första stoppet var MAX, litegrann som hemma. Finns inget bättre än bakismat dag efter fylla. Efter Max åkte Sebbe hem och jag och Vicke fortsatte ut till Djurgårn. Genom bussen såg vi den kungliga paraden. Väl framme så la vi oss på en brygga bredvid Gröna Lund och slappade i många timmar. Sen tog vi Djurgårdsfärjan till slussen och sen åkte vi hem. Kameran var med hela tiden.



Lite glass





Lite bakis

'

Massor med sol





Grönan, som öppnar 25 april. Jag längtar!



På färjan



Sur Glad, Glad Sur




På kvällen mötte jag upp kusin Emanuel för en pizza på Söder. Åt på en sån där god pizzeria med stenugnsbakade pizzor. Såna är bäst! Sen tog vi oss en promenad till Gamla stan. Jag testade hans long board. Lite vingligt men kul var det. Sen gick vi till ett café och åt lite glass. Skräpmat 2 gånger och glass 2 gånger den dagen. Bra Mayo!





Manne goes Superman



Och så var det dags för mig



Här vinglas det på



Manne visar mig hur man ska göra häftiga poser med sin longboard



Och ja, lite cool ser jag väl ut ändå?



2 töntiga kusiner med stora käftar



Vi hittade ett mysigt café som jag undrat vart det hållit hus. Var där en gång när jag gick högstadiet kanske och har sen dess undrat vart det egentligen var. Och så igår hittade jag det.



Men det slutade med att vi gick till ett annat café och tog oss varsin glass





Inte alltid lätt att få till den perfekta bilden.

1. Här blundar han
2. Ser inte särskilt glad ut
3. Först smilade han jättefint, men just som kortet togs så tappade han glassen och jag fick med det hela på bild. Kolla så förvånad han ser ut. Hur kul som helst.
4. För suddig
5. Äntligen perfekt!

Vilken härlig helg jag haft. Men idag är jag helt slut. Orkade inte stiga upp förrän 1 nångång. Sen har jag bloggat/legat och läst om vartannat. Har verkligen haft en slappardag och det har varit rätt så skönt. Var ju ändå molnigt idag. Imorgon väntar jobbet.

Festen

Fick ett telefonsamtal av ingen mindre än Viktor Asplund. Han var i Mariefred hos sin kusin och dom tänkte åka in till Stockholm på kvällen för några bärs. Sagt och gjort. Vid 21.30 var dom hemma hos mig. Vi tog några glas och åkte vidare till Hornstull till ett ställe som jag absolut inte vet vad det heter (och det är inte för att jag va för full igår, för det var jag inte) Där hade dom nåt slags tema. Hyllningen av hyllningen eller nåt sånt. "Those dancing days" var där och uppträdde. Vi hann bara höra ett par låtar, men det vi hörde var iallafall bra. Vi kom ca 4 efter lite käk och ha åkt lite fel. Sen satt vi och snackade till 5 och somnade efter det.



Sebbe och Vicke



Alla 3



I väntan på Lidingöbanan



Utanför krogen









2 filosoferande gubbar





Lite dans



Panic!





Jaaa jag veeet att jag hade den outfiten sist jag festade med. Men det va ju i en annan stad.



Lite kusinmys



Aaaaaj... men fint blev det :-P



Natti natt!

Nu tar jag en paus innan jag gör nästa inlägg. Tänkte ta en prommis

Påsklunch

Men aaalltså vilken helg detta blev. Oväntat rolig! Jag känner redan nu att jag nog får dela upp inlägget i minst två delar, annars blir det så långt.

Igår på dagen var jag hemma hos moster på påsklunch. Kusinerna o kusinbarnen var där. God mat och väldigt trevligt! Satt ute och solade i någon timme. Det riktigt brände på benen för att jag var för varmt klädd.



Söta Daniella




1. Lennon 2. Noelle o Nino 3. Sebbe 4. Danni o Nicole 5. Danni o Noelle 6. Danni

På vägen tillbaka beslöt jag mig för att gå istället för att ta Lidingöbanan. Så nu kunde jag ju faktiskt fota från fastlandet för en gångs skull. Jag står ju alltid på ön och fotar fastlandet.



Här ser man både mitt gamla hus och mitt nuvarande. Inte så lång flytt med andra ord.


Ny design

Godmorgon världen!

Vad tycks om min nya bloggdesign?! :D Lite grym va?

Det var verkligen på tiden, min förra var på tok för vintrig och det funkar ju inte att ha det på det viset. Tack syster för hjälpen! Du gör alltid så snygga bloggar. En vacker dag ska jag lära mig själv hur man gör. Men det får bli en annan vacker dag.

För den här vackra dagen har jag inte tänkt ägna datorn någon lång stund alls. För nu ska jag ner till tvättstugan å hämta min tvätt. Ja jag lät faktiskt all tvätt hänga kvar från igårkväll och så bokade jag morgontiden idag. Smart va? Tycker aldrig det hinner torka helt annars. Så då kan jag ju lika gärna slänga i en tvätt till. Jag missade nämnligen att tvätta örngottet till påslakanet som jag tvättade igår. Och så kan jag nog hitta nåt mer som ska tvättas oxå.. När man liks håller på. :) Men bara EN tvätt, för sen vill jag ut i solen. Och sen ska jag ju faktiskt bort på påsklunch.



Här ser ni Bosse utklädd till leopard ;)

Vilka kontraster!

Idag har det varit ett sånt där underbart väder nu igen. Men jag hade inte riktigt fattat exakt huuur varmt det var för när jag stod ute på balkongen tyckte jag det blåste så kallt. Så på med tröja och täckväst för promenaden. Men när jag väl är ute så möter jag folk i SHORTS och T-SHIRT och själv höll jag på svettas ihjäl. Men kände att det skulle ju vara jobbigt att vända hem igen och man ska ju trots allt svettas in våren. Så jag fortsatte gå men kände ändå att nej, det gååår inte, jag svettas bort. Så hem, byta kläder, ut igen och gå och gå och gå..

Det är märkligt vad detta land kan skilja vädermässigt. Fick ett mms av gubben idag som åker skidor i Kittelfjäll. Där är det mängder av snö som ni ser



Medan det inte finns en gnutta snö hos mig och är ca 15 grader varmt.

Kontrasterna är stora







Ikväll tvättas det. Sådär lagom kul. Men å andra sidan är det ju långfredag å då ska man väl ha tråkigt. Fast egentligen så har jag inte ens särskilt tråkigt. För nu har jag ju faktiskt redan tvättat klart och tv:n är på.

Imorgon ska jag till moster på påsklunch och alla ska dit, så det ska bli trevligt.

Och när jag ändå har lagt upp en bild på Simon så kan jag ju meddela att han kommer hit nästa söndag. FF har match då nämnligen, seriepremiär och allt så då ska det hejas. Och sen stannar han kvar i Sthlm till tisdag. Hoppas det är fint väder då med. :)

Nu ska jag ägna mig åt tv:n en stund. Berg flyttar in, det är underhållande tv för er som inte visste!

Hopp

Ibland måste man bara få hoppa av sig lite. Åtminstone jag. Och gärna fånga på bild. Har lyckats fånga en del hopp genom dom senaste åren som ni ser. Inte det lättaste att få till ett bra hopp på bild, men roligt är det!




Hemma hos mig innan krogen, mars 2009



Alhem, Skellefteå 2008



Stadsparken i Skellefteå, mitt i kaktusodlingen 2008



Arlanda 2009



På kvällsbus med syrran maj 2008



På nåns studsmatta en sommarnatt 2008



Mobacken (tror jag), Skellefteå 2008



Skellefteåälven juni 2008. Den här är min personliga favorit


Det lär nog dyka upp fler hopp här fram över.

Underbara kollegor!

Mina underbara kollegor ringde mig imorse för att säga att jag kunde ta sovmorgon till halv 11. Jag har ju ändå stängningen idag, så det var verkligen härligt med lite sovmorgon. Jag tror heller inte barnen kommer vara så länge på dagis idag (dom få som är där överhuvudtaget), hoppas det iallafall.

Efter jobbet blir det middag med Lotta, om hon inte är dunderförkyld. Tanken är att vi ska planera fest för alla i huset (på dagis alltså). Vi tänkte ha ett tema, ska bli kul det här.

Glad påsk till alla!


Glad post!

Idag kom ett påskägg till jobbet, med hälsning från Norrland. Mamma, pappa å Totte hade skickat mig det med chokladogram. Var inte det oerhört gulligt? Tack underbara ni!


Trötter

Trött trött trött.. Det är vad jag är just nu om dagarna.

Har kommit fram till att det måste till stor del vara av att jag har järnbrist. Har läst på lite om det och nästan alla symtom stämmer in på mig.Trött och yrsel, kalla händer å fötter, håglöshet är några av symtomen och det stämmer in perfekt. Men däremot har jag då inte hamnat i nån depresion. Måste få en ändring på detta för så här orkar jag inte ha det längre.

Och nu verkar jag vara extra trött för igår slocknade jag redan vid 7 och sov som en stock heeela natten. Hade till och med glömt bort att syrran ringt o väckt mig strax efter 8. Slumrade även till under vilan med barnen idag tills ett av barnen försökte konversera med mig. Och nu är jag lika dundertrött igen och funderar starkt på att gå och sova efter jag skrivit klart detta inlägg.

Tror en förkylning är på ingång. Har så där feberont i hela kroppen. Och det har varit några förkylningar på dagis på sistone. Lotta känner sig precis likadant, så det är med andra ord 2 fröknar som går på halvfart nu om dagarna. Vi får se om det blir bättre. Det kanske var dumt att ta en 2 timmars promenix efter jobbet idag, fast jag ville ju få ihop steg på stegräknaren ju och just dååå kändes det som jag hade ork. :)

Ett extremt roligt inlägg, not! haha



Slänger in en bild på den här trötta killen som oftast är lika trött som jag

Nu går vi och lägger oss, natti natt!

Nu fick jag igen så jag teg

Hahaha jag visste väl att jag skulle få äta upp min vädermobbning. Det har regnat i Stockholm i natt och är mulet just nu. Idag var det Simons tur att ringa mig för att skryta om Skellefteås vackra väder. Jag kunde riktigt höra skadeglädjen. Det är nästan så att jag inte vill tro på honom. Jag nämnde däremot inget om mitt väder för då hade jag inte hunnit kika efter. Men jag hade mina onda aningar för det var inte direkt klarblå himmelfärg mellan ränderna på persiennen. Tror jag skippar att berätta för honom om regnet, haha så hoppas han inte läser detta (skämt o sido)

Kollade på en vädersida nu och det ser iallafall ut att bli bättre väder lite senare. En sol bakom ett moln är ju klart bättre än ett moln med regn. Och vi ska få fint väder måndag, tisdag och onsdag såg jag och det hoppas jag stenhårt på. Är så mycket roligare att jobba om man kan jobba på solbrännan medans. ;)



Bläh!

Texas burger

Ikväll (efter många om och men) lyckades jag ta mig till Fridhemsplan (en halvtimme för sent) för att käka en suverränt god middag på Texas burger med Camilla, Emma, Lina, Marie, Kim, Sara och Eddie. Åt en supergod Kicken fajita sallad. Till det fick jag en Grevvenns peeerronn ciiiddeeerr feemtio ceenntillitter (med engelskt uttal) mkt gott mkt gott!
Efter käket drog vi vidare hem till Kim o Marie för lite tv-tittande. Robinson och Vid din sida. Bra tv-val där av oss tycker jag. Och framför allt skönt med en lugn kväll.

Haffade en taxi utanför (250 spänn pling katsching) och nu är jag hemma. Nykter och dessutom inte bakis imorgon. Kanske att jag beger mig på en ny spännande prommis, vem vet? Men jag såg på vädret att det skulle bli lite molnigt imorgon. Hoppas det inte stämmer. :-S Men jag känner på mig att jag kommer få igen för all vädermobbing jag gjort mot Norrland idag. Har ringt mååånga bara för att tala om vilket vackert varmt väder vi haft. Kanske förtjänar lite moln helt enkelt. Fan oxå, jag som ville få mer färg i ansiktet. ;-P

 

bilder från Texas burger. Sara, Eddie, Camilla, Kim, Marie, Lina, Emma o jag

Här kommer en rolig bildserie:



Utanför Marie hittade vi ett hallskåp som var snurrbart. Vi snurrade och fann dessa vikter på andra sidan som Emma glatt visar upp. Emma och Camillas första tanke var att nån har ju uppenbarligen ställt sakerna här för att dom inte ville ha dom längre och tänkte att, Yes vi tar dom! perfekt!



Camilla letade påsutrymme (och Emma fortsätter posa för kameran) men det var rätt fullt i påsarna efter all shopping så hon plingade på hos Marie för att be om mer påsar. Marie öppnade dörren och såg vad som höll på att hända och sa...



-Nej nej, det är ingen som har lämnat dom. Dom håller ju på flytta in så dom kan ni inte ta.

Jahapp, då var det bara att ställa tillbaka då. Det var 2 tjejer med nedsjunkna huvuden som lämnade byggnaden. Deras kommentar var:
-Vi skulle inte ha frågat Marie efter fler påsar.

Egentligen borde dom ju få skylla sig själva som ställt sakerna i trapphuset kan man tycka. :-P

Nu ska jag krypa till kojs. Stegräknaren slutade på 21743 steg vilket är 1,3 mil. Gonatt allihopa!

Så när som på sommaren

Idag känns det som sommar när man är ute. Är hur varmt som helst. Jag har varit ute å gått i 3 timmar utan nån långärmad tröja och är ändå helt blöt i svett. Gick längs havet till stor del och jag fick såna sommarkänslor. Det kluckande ljudet, alla båtar och framför allt lukten. Åh, så underbart. Jag älskar havet! Fick sån lust att hoppa i, men jag tror jag väntar med det någon månad till.

Hade kunnat gå mycket längre men när jag kommit bortanför Käppala fick jag ett sms om att det blir middag ute ikväll kl 18, så jag kände att om jag ska hinna tills dess så är det nog bäst att börja traska hemåt igen.

Tog några bilder längs vägen, fast med mobilen, så kvaliten är inget vidare.



Solen (och ett flygplan)



Lite blommor



Havet



Käppala



2 nyckelpigor som gör nyckelpigebebisar



Och så jag då...

Har kommit fram till att jag verkligen trivs på Lidingö. Allt är så vackert. Natur men ändå nära stan! Faktiskt helt perfekt!

Förresten så har jag gått ganska så prick 1 mil idag enligt min stegräknare. 16845 steg. Kommer bli fler innan dagen är slut.

Vårtecken

Våren är här, titta själv mina vänner!



Snödroppar



Gula blommor, vintergäck heter dom visst



Ingen snö, ingen is. (Lidingöbron som är på bilden)

Övriga tecken som jag inte lyckats fånga på bild är:

  • Fiskmåsar, svanar (om än dom bor här året runt)
  • Dom har sopat cykelvägarna
  • Det är så varmt att man inte behöver ha jacka om dagarna
  • Det luktar vår när det regnat
  • Det kör omkring motorcyklar och nercabbade bilar
  • Har sett flera fjärilar, vårfåglar, humlor, flugor, myror o annat småkryp
  • Dagarna blir mycket ljusare
  • Grillar och utemöbler åker fram hos folk
  • Min stegräknare får betydligt fler steg
  • Vintermössan av och solglajorna på!
  • Affärerna lyser med deras vårkollektioner
Vi närmar oss sommaren med stormkliv, är det inte underbart!
Nu letar jag efter knoppar på träden, tror inte dom är långt borta. Tror faktiskt jag kan ha skymtat nån liten knopp nånstans. 



Önskar er alla en trevlig helg!

Maya-grisen



När jag va liten så var såna här små sötingar mitt favvodjur, och det är dom nog faktiskt fortfarande.
Min mamma har alltid kallat mig för lillgrisen och det tar jag som en komplimang, för se så söta dom är! :)

RSS 2.0