Julafton och juldagen

JULAFTON:

Hemma hos mamma o pappa



Jag och syrran försöker posa framför granen, men hon kittlar mig så det gick ju som det gick



Överväntade på tomten och klapparna



Det var tomtemor som kom med finfina paket :)



Jag o Pia hittade gamla tomtebloss så vi gick ut en stund o lekte med dom



Sen åkte jag till Bergsbyn för att träffa Simon o hans familj





JULDAGEN:

Då var det fest såklart. Och här kommer några bilder.

Vi var på förfest hemma hos Joel



Julia, Lina o Anna



Jag o syrran när vi väl kommit in på Station 8



David stylar



Kicki, jag, Julia o Martha



Dags för tequila



Sim o jag



Jag o syrris igen



Det var det för det här året. Det här inlägget blev som en pekbok ungefär. Mycket bilder och lite text. Men jag orkar faktiskt inte skriva så mycket, tycker att bilderna får tala för sig själv. Väldigt väldigt roligt har vi haft iallafall. :D


Pepparkakstjuvar

Okej, allt packat allt klart. Puh äntligen får man andas ut för en stund. Däremot såg jag just att när man flyger med skyways får man bara ha 15 kilo baggage. Kan säga som så att min väska väger INTE 15.. får försöka flörta vid incheckningen eller nåt. :-S

Idag var det en rätt jobbig dag på jobbet. och inte pga barnen, för vi hade bara 7 st, utan pga min röst. Har blivit sådär oändligt hes nu igen. Och när man jobbar på dagis går det inte sitta o va tyst en hel dag. Oerhört ansträngande att göra sig förstådd. Men men, snart jul, snart vila tack o lov!

Barnen har gjort bus idag. Vi har nämligen gjort en pepparkaksborg med 19 gubbar o gummor till som ska föreställa alla barnen. idag upptäckte jag vid ett tillfälle att det endast är ÅTTA gubbar kvar! :-o sen såg jag en liten rackare som smet iväg under borden och in på toan för att gömma sig. Och där minsann hittade jag honom och hans lilla pepparkaksgömma. HAHA, hur söt får man va egentligen? Man kan ju inte annat än skratta.

Efter jobbet åkte jag in till stan för att handla det absolut sista. Var och provade ett par träningsbyxor på Åhléns. (julklapp till mig från mormor o morfar) Om ni har varit i Åhlénshuset på översta våningen o antingen provat underkläder eller träningskläder så vet ni hur provhytterna ser ut. Det är inga direkt hytter nämligen utan RUM med dörr, med väggar av fina tapeter, en matta på golvet, fin lampa i taket. Och så när jag ska in dit säger expediten. Det är bara du ringer på telefonen, om du behöver en annan storlek eller nåt.

WHAT? en telefon där inne dessutom. Vilken lyx! Jag fick känna mig som en prinsessa, vilket inte helt ogillades av fröken Burman. ;)



Fick bli ett par Rönisch. Skitsnygga!



Haha, där ser ni telefonen. Tjusigt värre!

Nej hörrni, lite sömn på det här så blir det säkert bra. Ska verkligen upp med tuppen imorn eftersom jag öppnar, vilket betyder att min väckare är ställd på halv 6. Imorn flyger vi hem jag å Bosse och vi längtar sååå! (Åtminstone jag)

Julschemat



Nu har jag riktigt mycket hemlängtan vill jag lova. Väskan är packad och smockfull såklart. Måste köpa ett batteri till min våg så jag kan väga den. Vill ju helst inte ha övervikt. :-S

Jag börjar redan ha rätt mycket inplanerat under julledigheten. Tusan oxå, jag som inte skulle planera nånting och bara ta dagen som den kommer.

23: kommer hem. Paketinslagning och klä granen är vad som står på schemat
24: Julafton
25: Juldagsfestande och Station 8 såklart
26: Annandagen, umgås med Ida, Liza, Amanda o co
27: Uppesittarfest
28: frissan
29: Fotostudion med syrran
30: ?
31: Nyårs... och vad som händer då vet jag inte än. Men nåt festligt lär det ju bli
1: ?
2: ?
3: ?
4: åker hem med morgonplanet

Känns som det är tusen saker man vill hinna med och massor med folk man ska hinna träffa. Och det finns inte många luckor i schemat.. Men jag ska försöka hinna med det mesta iallafall. Längtar som bara den.

Vad ska alla ni som läser detta göra på nyårsafton?

Snö snö, mera snö

Trodde aldrig det skulle sluta snöa. Det har verkligen ÖST ner snö från himlen non stop i över ett dygn. Men nu har det slutat snöa iallafall. Och jag har varit på stan och handlat dom sista (?) julklapparna.





Sne bild, men ja ni ser ju hur mycket det snöar! :D





Det enda jag verkar fota för tillfället är mina fönster, snön och Bosse. Haha! Men jag är bara så fascinerad över julen och snön...och Bosse förstås



Slänger in en bild på mig och min favvopälsmössa :)

Förresten så gick jag in på NK och tittade på bebiskläder. Fanns en hel del söta och en hel del DYRA!!! tänka sig att det finns dom som köper till exempel en stickad tröja till en nyfödd bebis som kostar över 1000 kr som dom knappt hunnit ha på sig förrän dom vuxit ur den. Bara för att det var en Ralph Lauren. Ja det finns ju dom som har råd, jag är inte en utav dom!

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar. Vi har nästan inga barn och det ska bli så skönt! :D Oj vad vi ska leka i snön!!! På onsdag bär det av. :)

Grattis Vickan o Nicke!

Först och främst vill jag gratulera Vickan och Nicke till deras lilla flicka dom fick igår! Nu längtar jag verkligen till att få komma hem så man kan få träffa lillan. När jag fick höra nyheten blev jag så rörd så att det kom tårar.

Förutom det har det knappt hänt nånting den här helgen. Hade tänkt åka ut till moster, men där har dom fått kräksjukan så jag ska verkligen se till att hålla mig borta därifrån. :-S
Istället har jag tvättat, handlat julklappar och börjat förbereda packningen inför hemfärd på onsdag. Gruvar mig för om allt ska rymmas och hur jag ska kunna frakta både en tung resväska och en tung katt i SNÖN på vägen till flyget. Längtar till onsdag kväll då jag får gå och sova och slippa tänka på allt som måste göras, och sen få vakna upp och det är julafton. Det kommer va en härlig känsla!

Bilder från idag:



Bosse på balkongen



Pia, nu ser du gardinerna i dagsljus



Jag kan inte låta bli att ta kort på Bosse. Han är verkligen en linslus

Snökaos och polisdrama

Wihoo, SNÖÖÖ!! det finns huuur mycket som helst av den också. Det har verkligen stormat idag. Det har snöat kors och tvärs och hit och dit. Fick verkligen plumsa i snön. Va kul! Och vet ni, det snöar fortfarande!

Däremot var det mindre roligt i natt. Det blåste så mycket att mitt tvättställ jag har på balkongen rasade ner med en jäkla smäll så både jag, Lina och Bosse vaknade. Och Bosse ville inte somna om efter det så han passade på att leta fram sina leksaksråttor och springa runt som en dåre. Det var mindre uppskattat av oss övriga som försökte få sova lite. Var bara att glömma.

Men till slut lyckades jag somna om och det blev morgon. En oerhört spännande morgon, för på väg till bussen nere på torget här bredvid möttes jag upp av två poliser som frågade vart Baggeby torg 2 låg. Kunde tyvärr inte ge dom något vidare svar för jag vet faktiskt inte vilket hus det är. Kort där efter dök det upp fler polisbilar. FYRA st vanliga polisbilar och TVÅ pikébussar!!! Undrar verkligen vad som hade hänt som kräver att så många poliser ska rycka ut klockan 7 på en torsdagsmorgon. Tyvärr fick jag inte reda på det, men jag ska se om det står nåt i tidningen imorgon.


bild från igår då det inte var snöoväder. så då kan ni tänka er hur mkt snö det är idag. (och ja, det är en snöboll på rutan som Lina kastat dit)


Bosse, stjärnan och dom nya gardinerna (som äntligen sitter uppe)



Nu är det precis en vecka till julafton, någon mer än jag som längtar? :)

Norran idag

Idag har två av mina favoriter varit med i Norran.



Dels min älskade älskade morfar som fyller hela 90 år idag!
Tyvärr kan jag inte vara där och gratta honom på riktigt, men ringt har jag gjort. Han fick en platt-tv och en massa blommor från oss alla.
Dessutom så firade mormor o morfar 67 årig bröllopsdag i söndags. Ganska så häftigt! :D



Nr 2 som fick va med i Norran idag är den där killen med brutna armen såklart. :P

http://norran.se/sport/article373647.ece

Nästa onsdag åker jag hem och då kan jag ta hand om stackaren.

Dagens bild


Lina och Bosse

Låter bilden tala för sig själv

Spontanbesök

Efter en mindre rolig dag på jobbet i fredags så tog jag helg. Blev en luuugn kväll med ont i halsen och nästan feber. Såg idol och inte så mycket mer. Lördagen fortsatte likadant tiiills jag fick ett samtal av ingen mindre än Viktor Asplund. Han hade varit i Västerås och hamnat i lite trubbel och behövde därför tak över huvudet. Så han kom hit och vi åkte in till stan och kikade efter julklappar, käkade middag och åkte hem igen. Tog oss nåt glas vin. Jag höll på somna i soffan, men Viktor lyckades peppa upp mig och vi drog in till Medis för att möta upp några vänner.

Det bästa av allt. Det SNÖADE!



Två av mina fönster



Julgranen på torget här bredvid



Vicke å jag



Emma spelar och sjunger för precis alla som vill lyssna.



Här har David tagit över på väg till nästa krog. Den där gitarren gjorde nog banne mig hela kvällen. Vi blev väldigt uppmärksammade iallafall.

Men sen blev jag för trött och åkte hem. Och idag (måndag) känner jag mig inte ett dugg frisk. Kan knappt prata pga hes röst och halsen gör dunderont. Nästan feber. Så det är väldigt tveksamt om det blir jobb för mig imorgon.

Och med det säger jag Godnatt!

En vecka kvar av nyttighet

Precis om en vecka kommer jag återvända till onyttighetslivet igen. Har känts bra att i dessa 6 veckor ha levt lite sunt. Men nu längtar jag till juletomtarna och min chokladkalender. Annars saknar jag inte det söta så väldans mycket. Men i jultider är det rätt dumt att inte få äta sånt.

Simme ringde nyss, från akuten. Han har brytit armen den stackarn! Nu tycker jag det varit lite väl mycket fotbollskador på sistone så snart förbjuder jag honom att spela. ;P Fast nä det är såklart jag inte kan. Men det är faktiskt riktigt synd om honom. Nu kan man tycka att det borde räcka med alla dessa skador och sjukdomar han haft på sistone. :( Nu sitter han på akuten och får gips. Tur han har syrran sin där som håller honom sällskap. För jag kan inte bidra med särskilt mycket hjälp härifrån, tyvärr.

Avslutar med dagens citat som kommer från ett av mina dagisbarn. Vi pratade av någon anledning om Holland och då sa hon:

"Där håller dom nog varandra i hand mycket, i Hållhand."



Där är min nya kopp

Konsten att sätta upp gardiner

Det perfekta vecket. Vilken jäkla konst att få till det alltså.
Har nämligen fått låna vinröda fina gardiner av mamma. Och dom har såna här små fingerkrokar man ska haka i kirschbanden som det så fint heter, så det ska bli fina rynkor på gardinerna. Först fattade jag ingenting av hur dom skulle sättas fast. Och när jag inte begriper mig på saker kan jag lätt tappa tålamodet och vilja kasta dom åt pipsvängen. Men när jag väl förstått hur jag ska göra så kan jag tycka det är ganska kul.

MEN... när jag väl skulle hänga upp dom på sina ringar tappade jag tålamodet igen. Dom ville bara trilla ur och sen när jag väl fått upp dom så ser jag att gardinerna är för långa och dessutom sitter fönsterbrädan längre ut än gardinstängerna vilket gör att dom får ett konstigt fall. Gaaargh... blir vansinnig. Hur svårt ska det behöva vara att få till ett par gardiner?

Jag gillar inte det här rummet i helhet och tänkte att lite nya gardiner kanske kunde piffa upp det. Mjaaa, vi får väl se. Har ett fönster kvar att jobba med. :p Och en hel del annat också förstås. (som tapeter, möbler, tv, prydnader osv)

Jaja, slutgnällt om det. Idag har vi haft kvällsmöte på jobbet med tomtegröt och julklappsutdelning. Man fick dra en lapp på en kollega som man ska handla julklapp åt. Och så fick alla en av chefen dessutom. Av chefen fick vi stora mysiga temuggar. En olivgrön i mitt fall (som jag bytte till mig iofs för jag hade först en brun) sen fick jag fina ljuslyktor och ljus av en kollega. Jag brukar vanligtvis inte äta tomtegröt men idag gjorde jag det ändå för jag var så hungrig. Och jag fick mandeln så jag blir väl gift då antar jag. Kan ju vara bra att veta. ;)

Slutligen tänker jag säga att jag har varit helt snurrig i bollen hela dagen. Så nu är det duschen, sen gonatt!



Lika snurrig som den här tokern ser ut. :P Just i denna stund så ligger han faktiskt och sover PÅ dom gardiner jag ännu inte satt upp.

Kan lägga in en bild på gardinerna SEN, när det är klarpiffat. Men just nu har jag inte tålamodet, så håll ut!

Ha den äran!

Idag vill jag börja med att ge ett STOOORT GRATTIS till min absolut bästa syster för idag fyller hon år. Närmare bestämt 28 för er nyfikna.



Störst bäst o vackrast! ;) Hoppas du har en underbar dag om än jag inte kan vara där o smaka på tårtan du gjort!

Nu tänkte jag berätta lite om helgen som gått:

Den började med att jag tog flyget upp till Skellefteå o blev uppmött av den stora kärleken. Sen åkte vi hem till honom och han bjöd på middag och efter det var det biodags. Luftslottet som sprängdes såg vi, grymt bra var den.



På lördagen hade Simon möte med FF så jag passade på att besöka den här glada killen



lilla Theo. Och hans mamma o pappa oxå förstås



Han hade vuxit såå mycket sen sist jag såg honom. Såklart förstås för det är ju det små barn brukar göra. Tiden går fort och rätt vad det var så har dom en liten kille som springer omkring där hemma.
Hur som helst så var det jättemysigt att få komma hem till Theresia, Daniel o Theo. Vi ses igen till jul.

Lite senare plockade Simon upp mig och vi åkte till Båtvik för att hälsa på hos mami o papi. Pappa hade lagt ut potatis vid fågelbordet för att locka dit rådjur, hoppas det dyker upp några. Kanske kommer älgar o björnar istället. :-o

Försökte leta reda på mina jullådor. Men det gick ju inget vidare. Jag (och alla andra) har så många kartonger i uthuset så det var ju lättare sagt än gjort. Hittade en plastgran och allt pynt till den iallafall så den tog jag med hem till Simon. Men jag tänker inte pynta den förrän dagen innan julafton. Kan ju inte bryta på traditionerna. Fast det var näära att jag hade satt upp den igår. Men nej det får vänta.

Efter Båtvik åkte vi hem o myste lite och jag lagade Quesadillas till middag. Sen gjorde vi oss festfina och åkte till Pia som hade glöggfest. Trevligt o mysigt. Gott med glögg och bra musik. Sen blev det utgång för några av oss. Blev ingen höjdare kan jag säga. Var extremt lite folk ute tyvärr. :/



Värdinnan med glöggen





På söndagen var vi hembjudna på middag hos Simons föräldrar. Helena, Eric o Neil var där oxå. Och nu har Neil lärt sig säga hela mitt namn och inte bara Ma som han sagt tidigare. Simon är svårare att säga. Så han får nog heta Mamon ett tag till. Maya och Mamon. :) Han blir bara sötare o sötare den lille grabben.





Resten av kvällen spenderades framför tv:n. Vi såg Alpha dog. Och det ångrar jag att jag gjorde. Började må illa av den och ville inte se den klart. :-S

Åkte hem med morgonplanet imorse. Den här gången sov jag inte bort hela flygresan och missade därför inte frukosten. ;) Sen dök min väska faktiskt först upp av alla väskor på bandet, hur ofta händer det? typ aldrig.

Kom senare till jobbet men fick ett varmt välkomnande av glada barn som ville kramas och berätta allt och ingenting såklart i munnen på varandra. Sen var det till och med en unge som sa "nu kommer Maya, våran finaste fröken" Jag blev lite paff för det var väldigt oväntat att en sån mening skulle komma från den ungen. Vilket gjorde att jag blev lite extra glad :) Bra start på veckan med andra ord. Hoppas den fortsätter likadant.

2 år

Två år senare och lika kära o glada...och fortfarande på distans. ;)



Tiden går fort när man har roligt! Och till helgen ses vi. Behöver jag säga att jag längtar?

RSS 2.0