Peppen

Vilken dunderlugn helg jag haft. Sovit enormt mycket, vilket varit rätt skönt måste jag säga. Sen har det varit en sån himla snöstorm och kyla så det har inte varit lockande att gå ut.
I lördags var Karin här och vi åt plankstek. Mmm så jäkla gott! Sen dök även Sofia upp lagom till melodifestivalen. Trevligt med sällskap!

I söndags åkte jag in till stan för att fira Camilla som fyllde 25. Men pga snökaoset så var ju såklart tunnelbanan hyfsat sen. Och när den väl åkte så hoppade det på en HEL RYSK ORKESTER som spelade jättejättehögt rakt i mina ögon och hojtade och gapade samtidigt som dom drack en massa öl. Kände mig såååå svensk, som satt och tjurade och tyckte det var störande. Men faktiskt, det var inte OK! Det riktigt ringde i öronen efteråt.
Hur som helst, trevligt med en fika i goda vänners sällskap. Cafét vi var på hette Muggen, otroligt roligt namn om jag får säga det själv.

Och nu måndag, ny vecka, nya tag. Är precis hemkommen från ett combat-pass. Inte riktigt lika bra som sist, för den här instruktören va lite smått mesig.

Jag är riktigt peppad på träning nu. Känns som jag kommit igång och mer ska det bli. Tänker aldrig stanna av. Vägrar bli förkyld! Har fått mig en träningscoach också, ingen mindre än Simon. Bara som en liten pepp på vägen för att jag själv vill det. För jag tränar ju för MIG!
Jag ser mig själv liggandes på stranden i sommar och sola, snyggare än nånsin... Haha, okej nu ger jag mig. Ska inte överdriva för så här brukar det ju låta varje år. Men så kul det vore.



en av dom få bilder som togs i helgen. Här är Karin, redo att hugga in på plankan

Nu ska jag kolla OS! Tjing!

Saknar er

idag saknar jag er där hemma (eller vart ni än befinner er för tillfället) lite extra mycket och tycker att alla ni ska ta erat pick och pack och flytta till mig. Kan ni inte göra det snälla söta ni?



pappa o mamma, dom allra bästa



Pia, min älskade syster och Mattis förstås



morfar o mormor, bara 90 år gamla



farbror Tommy och faster Karin, mina extraföräldrar



Simon, min kärlek. Som jag väl iofs inte behöver vänta på särskilt länge till :)



Vickan o Denise och era karlar o bebbar såklart. Saknar våra tjejkvällar :)



Therese o Lina - tänk så många recept (utan ingredienser) vi skulle kunna dela sins emellan



Theresia, Daniel o deras lilla Theo. Jag kan ställa upp som barnvakt varje dag



Cissi, Liza o Ida. Halv 8 hos mig?



Linnsan, Svantis o Fredrik. Det går att köra skoter här oxå, om än ingen annan gör det :P



Julia, du får ju iofs inte flytta hit för du ska ju bo i London ett tag till så jag hinner hälsa på, men efter det får du gärna flytta hit



Linda, du får gärna flytta hit igen. Blev liksom lite tråkigt att inte ha någon att störa sig på ordet "liksom" med ;-P Och för att inte tala om fredagsmiddagar och vin

Så ja nu vet ni mina nära o kära, vad som väntar er. Bara att pallra er hit.

Tur jag har fina vänner här oxå, så det inte blir tråkigt i väntan på att alla ni ska förflytta er hit, vilket lär ta längre än en evighet.
Ikväll kommer Karin o Sofia hit på middag och schlager. Kommer bli supergott och trevligt! :)

Body combat

Men så konstigt. Jag gjorde ju ett inlägg i måndags, men det verkar inte synas på bloggen. Ser ni det? Jaja, strunt samma. Kanske att det dyker upp lite senare. Annars får jag väl göra om det då.

Hur som helst så är jag riktigt peppad på mitt body combat-pass som jag ska gå på ikväll. Jag har inte varit på ett sånt sen jag bodde i Umeå. Då gick jag och Ida varje måndag. Däremot verkar det vara få som har bokat och det känns ju lite trist. När vi tränade på Iksu var det alltid fullsmockat och dessutom jättestora salar så det rymdes riktigt mycket folk och det var så himla kul. Men men, det blir nog bra ändå. Kan tänka mig att jag kommer få rejält med träningsvärk efter detta.


Festligheter

Vilken helg alltså! Det här var precis vad jag behövde. Lite kärlek och gott sällskap.





PARTYTRICK: Vem har störst käft? Kan säga som så att jag och Lina vann!





Var verkligen en trevlig fest. Tack till alla medverkande! Några av oss gick ut sen, men var väl ingen direkt höjdare för vi visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Mötte upp några andra och gick och tog oss varsin drink.

Igår var jag hyffsat seg. Ont i huvudet men inte direkt illamående. Hade planerat att vi skulle käka plankstek men det blev pizza, film och godis istället och det funkade det med. idag har jag haft en del städning att ta itu med, eftersom vi inte orkade fixa bort allt igår. Gick iväg med alla flaskor igår iallafall vilket känns extremt skönt idag.

Nu har gubben åkt hem så nu känns det extra tomt här hemma. Men vi ses ju om några veckor igen så det är rätt lugnt ändå. Första helgen i mars för att vara exakt.

Såg skidåkningen idag förresten. Så grym hon är Kalla. Kunde inte sitta still i soffan där på slutet. Blir så nervös. Sen tog jag några glädjeskutt då hon vann. :)

Peppad som få

Den här dagen har börjat bra och jag tror det kommer fortsätta under resten av dagen också. Imorse åkte Simon iväg på ett till secret mission och jag fick lite sovmorgon. Steg upp halv 10, käkade frukost o pysslade på. Sen stack jag iväg till gymmet och tränade en timme och sen handlade jag inför helgen. Idag blir det klyftpotatis och kött till middag och imorgon plankstek. Ikväll vankas det fest här på Farkosten. Några av mina kompisar och några av Simons ska komma. Blir såklart att se melodifestivalen och sen eventuell utgång.

Tyvärr blev det inte möbelmässan idag. Vi kände att det skulle bli lite för stressigt. Och den kommer ju varje år, så jag får gott och väl vänta till nästa. :)

Nu ska jag piffa o fixa lite inför kvällens festligheter.

Idag peppar vi med den här låten:


Fredag

Är så mysigt att ha Simon här. Skuttar omkring på små kärleksmoln känns det som. Oerhört jobbigt imorse när jag blev tvungen stiga upp o bege mig till jobbet medan Simon fick ligga kvar och sova. Och dagen hade ju kunnat få gå nåågot snabbare. Vi hade utvecklingsdag idag och det fanns många tillfällen där mina ögonlock hade svårt att hålla sig uppe. Blir lätt så när man bara ska sitta o lyssna.

Efter jobbet mötte jag upp Simon i centrum och inhandlade lite alko och mat. Bjöd Simon på min supersmarriga sallad. Nu är han iväg på ett secret mission. Jag är hemma och har sett Let's dance.

När han kommer hem så väntar kladdkaka. Ja faktiskt, jag tänker baka! Det var inte igår precis.


Salladen idag

Förresten så fick jag blommor av min chef idag. Himla gullig hon är :)

My love

Idag har jag varit ganska så trött efter jobbet. Tänkte att en power nap kanske kunde hjälpa. Icke det! Blev motsatt effekt. Inte förrän NU har jag kvicknat till och orkat börja göra allt som jag skulle göra idag. Har just precis dammsugit golven och nu tänkte jag skura lite. Kanske dammtorka oxå. Mycket mer än så var det väl egentligen inte jag behöver göra. Hade tänkt handla, ta en prommis och kanske träna. Men nä, det fanns det inte ork till idag. Får ta det imorgon istället.

Och imorgon kommer han äntligen hit. Min Simon! Har inte setts sen i julas, vilket känns som evigheter sen. Och som vanligt har jag planerat för mkt saker att göra. Nästa gång får han stanna längre så man hinner med allt tycker jag.

Nu tycker jag tiden kan gå lite fortare så det snart blir imorgon. Jag vet att jag kommer få fjärilar i magen när jag ska åka och möta honom. Tänk att jag alltid får det. :)



Mina två favoriter! Bilden är tagen för ganska precis ett år sen.

Plättarnas återkomst

Idag har jag Maya Charlotte Burman gjort plättar (pannkaka för er sörlänningar) för första gången på jag vet inte huuur lång tid.

Jag minns exakt första gången jag skulle göra plättar och hur förbannad jag var. Det var när vi hade fått hemkunskaps-läxa att göra plättar hemma till sin familj. Vi snackar mellanstadiet eller nåt sånt. Dom bara gick sönder och allt gick fullständigt åt fanders. Och när saker inte går som jag vill så vill ingen vara i min närhet. Kunde för allt i världen inte begripa varför just JAG skulle behöva göra dom, kunde inte pappa göra dom åt mig. Nej han bara stod på sidan av och skrattade och tyckte det hela var jättekul. Kan säga att det som låg på tallrikarna liknade iallafall inte plättar.

Och efter den händelsen har jag väl som aldrig riktigt gett plättar något ärligt försök igen. Istället låtit folk göra plättar till MIG, typ som Lina nu medan hon bott här. Men nu när hon inte längre bor här så kände jag en liten saknad av dessa plättar (eller om det är saknaden efter lina, vad vet jag) och kände att nä nu jädrar ska jag prova.

Sagt och gjort. Började kika vad som fanns hemma. Oops bara ett ägg, tur det bara var jag som skulle äta så jag kunde halvera satsen. Ingen mjölk heller, ja säg när tusan jag har mjölk hemma för jag dricker ju inte det. Så det fick bli plättar gjort på vatten istället vilket jag vet funkar eftersom jag haft det så hela min uppväxt pga mjölkallergi.
När jag skulle steka första plättan tänkte jag att ojdå, nu bär det av mot skogen. Fast äsch första plättan blir ju aldrig snygg och nej det blev den inte heller. Men plätta nr 2 såg ut som en plätta skulle se ut. Woho, ni skulle sett lyckan! Nästan så jag skuttade av glädje. Jag hade lyckats! Även med nästa.

Och hur smakade dom då? det ska ni veta att dom smakade smaskens!

Är glad över att jag gav det ett nytt försök. För om jag nånsin tänkt skaffa barn i livet så måste man ju kunna laga plättar. Och dessutom har jag hört att en viss Simon gillar plättar. så jag kanske får göra det åt han då till helgen. Då blir han nog glad.



Ser ni så tjusigt? Jag är stolt!

Sunny sunday

Imorse var jag lite ledsen över att vi hade så mulet medan jag visste att det var så soligt i norr.
Men rätt vad det var sprack molnen upp och fram kom solen. Åh vad jag blev glad. Begav mig genast ut på en promenad.







Men det jag inte fattar är varför folk inte tar upp sina båtar? Man kan inte behandla en båt hur som helst. Och dessutom att ha motorn kvar. Har sett flertalet båtar som ligger kvar med fina motorer. Knäppskallar är vad dom är!

Nu är hur som helst denna söndag slut och det är dags att gå o lägga sig. Godnatt allihopa!

Söndag

Nu har snart ännu en helg rullat förbi. En rätt så lugn och skön helg.

I fredags var jag på after work på Jernet med några från jobbet. Det var en tjej där som sjöng, men lite väl högt enligt mig för det gick knappt att höra sina bordsgrannar. Sen var jag nog lite väääl trött efter flera sena kvällar i rad och långa arbetsdagar, vilket nog kan vara anledningen att jag kände av vinglaset jag drack lite väl mycket. Nästan pinsamt mycket. Jobbigt när jag skulle gå förbi affären på väg hem och jag kände mig vinglig hela jag, halv 8 på kvällen. haha.
Väl hemma var det såklart Let's dance som gällde. Men pga min trötthet hann jag inte ens se programmet klart. Jag somnade i soffan och där sov jag heela natten. Och drömde bara mardrömmar. Vaknade på morgonen och upptäckte att jag gråtit i sömnen. Usch så jobbigt.

Igår blev en lugn förmiddag då jag inte gjorde mycket alls. På kvällen gick jag hem till Karin. Vi gjorde supergoda kycklingfajitas och såg Melodifestivalen. Rätt låtar gick vidare. Ola och Salem!

Idag ska jag försöka fortsätta min rensning av onödiga ting i lägenheten. Känns verkligen som en nödvändig grej att göra. Ska bli skönt att bli av med lite grejer.

Sen får jag hoppas att dagarna fram till torsdag går snabbt, för sen kommer Simon hit och då kan tiden gärna få gå jättesakta.

Sen undrar jag bara: Pia, Vickan och Denise, hur mår ni egentligen efter gårdagen? ;)

Mamma på besök

Det här är vad jag pysslat med på jobbet idag.



Blev smått stolt över mig själv. Men mest stolt blev jag över alla 17 4-åringar vi hade med oss. Så duktiga dom blivit om man jämför med i fjol. Allihopa ute på isen på samma gång och stapplade runt. Dom kämpade på i 2 timmar. Ramlade hela tiden, men gav ändå inte upp. Det är våra kids det!

Igår gick jag o mammsen på stan. Tittade lite i affärer och sen gick vi på Fridays och käkade middag. Fick bli chicken fajita och ett riktigt gott vin för min del.



Idag till middag gjorde jag en suveränt god kycklingsallad. Dom blir bara bättre och bättre.



Imorgon är det fredag och mamma åker hem. Jag jobbar till 17 imorn sen blir det after work.
På lördag blir det lätt melodifestivalen! Men allra helst hade jag varit i Skellefteå i helgen o firat min Vickans 25 års-dag. Fick bilder på henne o lilla Malva idag av syrran. Gud vad jag längtar efter dom allihopa!

Tomt

Ja så har man alltså förlorat sin kombo. Känns lite tomt här hemma. Speciellt i hennes lilla hörna där det nu bara står en fåtölj, en lampa och ett par skidor (!)

Särskilt tomt kändes det i natt när jag skulle sova. För när det inte fanns nån annan i lägenheten förutom mig och Bosse så blev jag helt plötsligt nästan lite mörkrädd. Tyckte mig höra konstiga ljud och Bosse vägrade komma och lägga sig i sängen, vilket ju iofs kan vara anledningen till alla ljud.

Jag som nästan aldrig brukar bli mörkrädd. Om än det bara varade nån minut eller så för sen somnade jag som en sten såklart. Och om det nu låg ett monster (eller en katt möjligtvis) under sängen så får det väl vara så då.

Allt detta för att Lina flyttat. Och vem ska jag nu se Paradise hotel-finalen med? Och alla Gossip girl-avsnitt vi har kvar.
Se där vad du ställer till med Lolli! ;)



Men det var kul så länge det varade iaf.

Nu får jag hoppas det inte dröjer aaallt för länge tills nån annan flyttar in. Simon till exempel. ;)

Förresten, imorgon kommer mammsen till Stockholm. Ser fram emot två dagar med god mat, shopping och en massa mys.


RSS 2.0