Hipp hipp hurra

GRATTIS EMELIE 24 ÅR!



Idag har det varit födelsedagskalas hemma hos Emelie. Med Norrlandstema. Om ni inte ser så är det älgar på tårtan och en har blivit skjuten så det rinner blod.



12 pers rymdes i Emelies inte alltför stora, men ack så centrala lägenhet på Söder och allt!



Den roligaste presenten kom från Matilda och Sylvia. Ett presentkort på Poledancing och en jätteaffish på en heeet kille. Och jag kunde inte låta bli att ta den här roliga bilden.

Vilken trevlig start på en lördag det har varit. Ikväll ska vi fortsätta fira födelsedagsbarnet med lite fest!

Bosse i kranen

Vilken trevlig kväll det blev igår. Vi var ett gäng på 7 pers hemma hos Karin o såg idol och spelade sällskapspel. Clara hade dessutom gjort en oerhört god blåbärspaj.

Vi spelade en nyare variant av TP och vårat lag vann sjukt mycket över dom andra två lagen. :P Vi lärde oss många nya saker som t.ex att delfiner aldrig sover, kan tyckas lite jobbigt enligt mig. Stackars dom!

Ikväll blir det som sagt fest. Och jag vet inte vad jag ska ha på mig. Men jag utgår från mina nya skor och ett par örhängen som jag hittade när jag storstädade som jag inte visste att jag hade. Men skor och smycken är väl det mest vesäntliga, eeller? haha



Idag har jag försökt lära Bosse att dricka ur kranen. Gick väl sådär. Han ville mest dricka från botten ur diskhon. Det hade inte jag valt om jag var han.. Men som tur är så är jag ju inte det.
Sen har han börjat klättra i mitt skafferi. Jag har gömt undan min fina fina hustomte näst längst upp. Bosse tycker det är så himla kul att leka med den så nu har han börjat klättra dit upp för att plocka ner den. Och det får han ju inte så nu har jag flyttat den till ett annat skåp. Dit tar han sig inte. Hah!


Lego



Titta ett sånt fint legohus jag byggde på jobbet idag. Med snö, granar, hundar, skorsten och en longboard till och med. Jag är sjukt stolt! Fick lite hjälp av 2 små grabbar. Annars hade hela huset varit rött kan jag säga. :P Men dom bryr sig inte så mycket om färg..

Ibland undrar man hur det kommer sig att man kan få lön för att jobba på dagis. Som idag tillexempel. Vi var 4 fröknar på 8 barn. Alltså 2 barn var. Det är ju iofs pga att det är allhelgona och dom flesta är lediga, men ändå.. Och just därför så lyxade vi till det och gjorde hemlagad pizza till lunch. Det var verkligen uppskattat!

Ikväll ska jag se Idol med Camilla o Karin. Trevligt värre! Imorn blir det födelsedagsfika på dagen och fest på kvällen.

Vad ska ni hitta på för kul?

Retmaja

Ni som är känsliga för blod bör inte läsa det här (fast så farligt är det inte, bara lite näsblod):

Har börjat piggna till nu. Idag tycks jag ha all energi i världen. Har påbörjat en storstädning. Men när jag stod o diskade började det klia på näsan (fattar inte varför det jämt kliar överallt när man diskar o så kan man inte klia för att man har blöta händer och om man kliar iallafall så slutar det aldrig klia för då är man blöt där man kliat) ja hur som helst, så gnuggade jag näsan rätt rejält. Och vips börjar bloder forsa. Ur båda näsorna. Var väl iofs inte så oväntat för jag brukar ha väldigt lätt för att blöda näsblod när jag är förkyld eller trött. Och jag är ju inte ett dugg rädd för blod, snarare tvärtom. Men däremot så är min syster extremt blodkänslig. Så jag tänkte att jag måste ju bara retas lite med henne, så jag tog en bild på mig med blodet o skickade till Pia och skrev:

"Ojsan, började visst blöda lite (eller massor) näsblod i båda mina näsborrar. Och nyss kom det en stor blodigel från den ena. ha en fortsatt bra dag! :)"

Hon har då inte svarat än, o det var ett tag sen jag skickade det. Så hon har väl svimmat eller nåt då. :-P

Lite sömn tack!

Jaha, så då blev man sjuk då.. Kul! Det här är precis det jag absolut inte behövde just nu. Att måsta ligga hemma o inte kunna göra nånting. Har inte ätit nåt på precis ett dygn upptäckte jag nyss, vilket är jättedumt. Men jag känner mig inte vidare hungrig o tanken på att ställa sig o laga mat känns inte vidare lockande. Dessutom måste jag till affären, för snart har lilleman slut på sin kattmat. Eller mat har han ju, men ingen som duger för honom. För han är väldigt knepig när det gäller mat. Och affären kändes extremt långt borta idag.

Hösten känns bara mer och mer deprimerande. Och jag ligger bara o grubblar på saker jag inte borde grubbla på. Skulle gärna kunna sova bort hösten o vakna på julafton. Eller åtminstone få sova till första advent. Väck mig då!

T.p.f.h! /Maya

Värsta och bästa morgonen

Igår kväll, närmare sagt vid 22-tiden åkte jag ut till Arlanda för att träffa Simpan. Eftersom han skulle åka till USA imorse. Vi bestämde oss för att bo på Rest and fly istället för en granitbänk denna gång. Mycket mera värt! Fick en extremt mysig natt. Däremot var det asjobbigt att skiljas åt imorse (som var en extremt tidig morgon för vi steg upp kl 5). Hem till regn o rusk, medan han åker till andra sidan Atlanten till sol o värme. Och nu ses vi inte på många många veckor. Och på nåt sätt känns det 10 gånger värre när det är ett helt hav oss emellan istället för dom där "fjuttiga" 80 milen som det brukar vara i vanliga fall. Saknaden är obeskrivlig. Jag avskyr det här med distans!

Dessutom känner jag mig inte kry. Halsont, knappt nån röst, snuvig o jäklig. Däremot har jag ingen feber så det känns ovärt att stanna hemma, men vet att jag kanske borde. Och dom enstaka timmars sömn jag fick i natt kanske inte bidrar till nåt bra direkt. Borde gå o sova. Typ NU på direkten..



Det bästa med morgonen: att vakna i min älsklings armar, vilket inte händer allt för ofta.
Det värsta med morgonen: att skiljas åt.. igen. avskyr att säga hejdå.

Gud vad jag saknar dig Simon!

Nya skor till samlingen



Köpta på DNA. Jag gillar dom starkt!

63 dagar kvar till jul

Egentligen har jag inte mycket att säga, annat än att jag tror jag fyndat på blocket nu igen. Hyllor till köket. Måste bara spana in dom först. Billigt, snyggt o bra, sånt gillas!
Köket är för övrigt målat. Men det kommer inga bilder förrän hyllorna (om jag köper dom) sitter på plats, bordet är målat och jag stylat till det.

I förrgår var jag inne i ännu ett julrus. Lyssnade på julmusik o planerade den årliga uppesittarfesten, som måste bli efter jul i år, för jag kommer ju inte hem förrän dagen innan julafton. Skumt, men det får bli så.. :P Jag o Lina knepade ihop ett roligt mail om detta. Oj vad vi skrattade.

Och OOOJ vad jag längtar till julen!



Nu ska jag hem till Lotta o käka middag, dricka lite vin, se idol o skvallra lite. :D


:)



Min syster kan det här med kameror hon. Bilden är taget i Båtvik på grannens brygga ut mot havet. Åtminstone jag tycker det är en fin bild. :)

Yesterday

Jag som trodde det var en hyfsat lugn kväll igår. Min kamera säger annat:






Big bears



Så här grymma var vi. Åtminstone innan matcherna. För vi förlorade båda två. Fast nä hörrni, vi var grymma ändå. Vi hade bara lite otur att möta dom som var snäppet bättre. Men vi gav vårt allt iaf och det är väl det som räknas.



Alla som arbetar inom Lidingö stad fick anmäla ett lag. Roligt initiativ tycker jag! Nästa år tar vi revansch!

71 dagar kvar till julafton

Vet ni, julen har kommit till Åhléns! Och jag blev så glad bara av att gå runt o titta på alla fina glittrande saker. Ååh vad jag längtar!



Dessutom har det snöat en del här i Stockholm idag. Fina stora snöflingor, men inga som fick vara kvar såklart. Men det var vackert!

Nu laddar jag inför bandymatch imorn. Vi ska krossa Kalvhagen, det enda som räknas! (Inte helt fel med innebandycup och dessutom på arbetstid) Big Bears (beers) heter vårat lag!

Helgen

Fredag:

19.30 landade jag i Falmark.
21.00 var jag och Simon på bio och såg Flickan som lekte med elden. Och den var ju såklart bra, men jag tror ändå första filmen var snäppet bättre.

Lördag:

11.00 Lunchdate på Waynes med Vickan, Denise, Alfred, Theresia, Theo o Amanda. Roligt att hinna träffa allihopa!



14.00 Fika hemma hos mamma o pappa. Och medan pappa o Simon kollade på hockeyn så passade vi damer på att gå ut o fota lite.




En sån här tokig potatis hittade vi på Ica Maxi



19.00 Tacos och fest hos Pia o Matte. Sen utgång på Station 8.





Söndag:

Hängde hos syrran o Matte en stund. Sen begav jag o Pia oss till mormor o morfar.



16.30 blev det middag i Bergsbyn hos Simons föräldrar. Även hans syster med familj var där och jag fick en massa pussar av Neil. Dessvärre har jag inga bilder därifrån :/

Senare på kvällen hyrde jag o Simon film o bara mös. Men jag somnade i början på den andra filmen. Var så himla trött. Och dagen efter var det bara att stiga upp kl 5 på morgonen för att åka till flyget o direkt till jobbet.

Är så trött efter helgen, men det fick det vara värt!

Järnspikar!

Igår när jag skulle tvätta så satt den här lappen på centrifugen.



Oooops, attans, förbenat, järnspikar, rackarns...ja det var oxå ett sätt att uttrycka sig. Lite kul tycker jag. (lappen alltså, inte att centrifugen gått sönder för det tar så himla lång tid att torka tvätten då)

Nu börjar den lilla hemresan närma sig. Sticker direkt efter jobbet imorn, så nu packas det för fullt. 2 månader sen jag sist var hemma. Och då var det sommar. Nu är det höst och kallt. :-S Jaja, inte mycket att göra åt. Ska bli mysigt iallafall :)

Hösten är verkligen här

Det är kallt. Det är löv som är allt annat än gröna. Det är frost. Det sägs att det ska börja snöa. Det har börjat snöa i vissa delar av landet. Det är varma kläder och skor som gäller. Det tar oändligt lång tid för alla 19 ungar att klä på sig allt som krävs för att dom ska kunna gå ut. Det blir gnäll. Det är mörkt på morgnarna och på kvällarna. Man blir trött. Man vill inte kliva upp ur sängen.
Det är deppigt.

Men det är vackert...





Dom bilderna tog jag i lördags på min 2,5 timmes promenad.. Är så härligt att vara ute i skogen o vandra. Om det inte börjar regna förstås.. vilket det såklart gjorde.

Dagen efter åkte jag ut till Botkyrka för att kolla på fotboll. Inte världens roligaste match att titta på. Det stormade och var dunderkallt. Simon fick inte ens spela och dessutom förlorade dom. Men det var ju inte därför jag huvudsakligen åkte dit. Det var ju mest bara för att hinna få en stund med Simme. Och det fick jag, en lååång stund. Efteråt åkte jag med laget o käkade och sen följde jag med till Bromma flygplats innan det var dags för dom att flyga hem igen.



Nu är det inte länge kvar innan det är dags för mig att flyga till Skellefteå. På fredag lyfter planet. Sen är det fullspäckat schema heeela helgen.

Nu tänkte jag gå å hänga lite tvätt men först ska jag visa vad jag upptäckte i måndags:



Dom hade tagit fram julen på Fregattvägen i träden utanför min gamla lägenhet. Tidiga i år igen! :-o


Bloggtorka

Jag vet, mitt bloggande har varit rätt kasst. Har som bara inte känt för det. Och man kan ju inte tvinga fram nåt. Men nu gör jag det ändå.. För er skull...eller nåt.

Hänt sen sist?

Har målat köket... ett varv iaf. Nästa varv kommer snart vilket gör det helt klart får jag hoppas. För övrigt är lägenheten rätt kaos medan detta pågår. Alla köksmöbler står numera i hallen. Tur jag har en stor hall vill jag lova. Längtar tills jag får bort lite möbler och får in lite nytt. Ni ska få se för och efterbilder sen när allt är klart.

Sen har det nog inte hänt så mycket mer. Eller just ja, har ju inte bloggat nåt om helgen då Simon var här. Togs inte särskilt mycket bilder men jag kan ju bjuda på nån bild iaf.



Här är vi med våra nya frisyrer. Simme vart nöjd med sin frilla och jag vart väl oxå det med min, men inte helt hundra ändå. (Cissi, du gör ett mycket bättre jobb än hon jag va hos nu!) Men det kändes skönt iallafall att få håret igenomklippt. Behövdes!

Var en supermysig helg som vanligt. Vi shoppade, lagade god middag, såg film. Och på söndagen då han egentligen skulle spela match men som inte blev så fick vi biljetter av Danne Burlin att gå och se Djurgården spela istället. Och dom vann med 4-1 och Danne gjorde ett av målen. Hyfsat glad kille vi mötte efteråt. Kul för honom! :)



Här är just efter Dannes mål. Nr 5 Petter Gustavsson. Nr 27 Danne Burlin

Sen blev det dags för Simme att åka hem igen. Lika trist varje gång. Men snart ses vi igen, för inte nu till helgen men där nästa helg så kommer jag till Skellefteå. Har ett fullspäckat schema som vanligt. Men jag ska nog hinna allt. Vill ju träffa alla nya bebisar förstås. :D

RSS 2.0