Vinnarna

Jag kunde inte välja vad jag skulle se igår. Hockey eller Let's dance. Blev tvungen att springa emellan. Såg hockeyn med pappa på nere-Tv:n och i pauserna såg jag Let's dance med mamma på uppe-Tv:n.
Jag hejade på rätt i båda fallen.
Aik vann med 2-0 mot Leksand.
Martin och Cissi vann Let's dance.
Precis som jag ville att det skulle bli.    

                  
                        [Bild: Tv4]
Segerkyssen     

Nu ska jag ta en prommis. Lyssna på lite partymusik och peppa inför kvällen! Jag är redan tokpeppad! 

Förresten har jag världens finaste katt. Han ligger på övervåningen utslagen på sängen och bara sover. 

image27

Totte när han va bebis och fick smaka glass

image28      

Totte tittar ut över viken

image29

Världens finaste katt. Och nä, han är ju inte riktigt min. Det är min mammas kisse. Min lillebror.                    

Hockey vs Let's dance

Nu sitter jag i Båtvik hemma hos mamma och pappa. Nyss kommit hem från en promenad till Byske och solat på solarium. Nu är jag trött. Jättetrött. Tror jag sov för länge idag.

Igår var jag överallt. Hann göra massor. Syrrans tavla är äntligen klar. Var på Kaplan hos Gunder och fogade den. Så nu har jag kunnat ge den till Pia. Fått mkt beröm över tavlan, så jag antar att den blev bra. :)
Var förbi hos mormor och morfar igår. Stackars min lilla favorithund Bisse är inte pigg nu. Hon börjar vara så gammal. Ingen lite vovve som kom skuttandes för att hälsa när man kom dit. Hon låg på sängen och vilade. :/

Fick se lägenheten igår. Väldigt fin var den. Där kommer jag att trivas. Var även och hämtade tapetböcker. Ska tapetsera om vardagsrummet och hallen. Kommer bli jäkligt snyggt.
Har funderat på att klä om den röda soffan oxå. Så den passar sittpuffarna och fotöljen. Längtar till jag får flytta in och börja göra fint.

Undrar riktigt vad jag ska hitta på ikväll. Det är både hockeyn och Let's dance-finalen jag vill se. Vad ska man välja? Och vart ska se?
Ska nog titta förbi hos sjuklingen en sväng iallafall.

Vem kommer vinna Let's dance ikväll?

[Bild: FOTO:LINUS HALLSÉNIUS/TV4]

Tobbe & Annika eller Martin & Cecilia?
Jag vet vilka jag hoppas på. :D

Har bara 1 liten sak att tillägga. Min käre far har just backat in bilen på uppfarten pga att han tror att jag kommer få motorstopp när jag ska iväg annars. Allt detta för att jag vid ett tillfälle igår råkade få motorstopp. Haha, han är rolig han. Pappsen.
Och det blir bara värre. Nu säger han att han gärna skulle parkerat den i nedförsluttning om han kunnat, så man bara kan rulla igång den.

Jag kan faktiskt köra bil. Tro det eller ej. :) Och förresten så är den där bilen hopplös. Man måste upp i 200 varv typ för att den ska orka börja rulla. Jag är van att köra Nissan. Men "min" kära Nissan är hos Robin på lagning.. Hoppas bilen är lagad innan söndag så jag kan ta den till Umeå. I sommar ska han få bo hos mig, på min parkering.

Ännu mera flyt

Oooojdåå... Råkade visst shoppa lite mer än vad jag tänkt. Grejer till mig själv. Hoppsan. Men jag hittade faktiskt presenter till Vickan o Denise oxå. Tur det.
Till mig köpte jag 2 väldigt fina linnen/klänningar. Superfina. Undrar om jag ska behålla båda 2. Sen köpte jag lite annat smått och gott. Och samtidigt som det, så handlade jag i Haparanda och i Finland oxå. Mamma o syrran är på IKEA (utan mig) så jag skickade en "önskelista" på några nödvändigheter. Tallrikar, assietter, nescesär, 2 sittpuffar, sprit (nödvändigt??)

Och så har jag även handlat 2 trisslotter (man fick en tialott på köpet om man handlade 2) Tänkte att jag har ju haft ett sånt flyt nu på sistone så man kanske kan vinna en liten slant. Snöfrid tyckte jag skulle skrapa dom på bussen efter att jag har haft sån tur med bussar. Och jo jag vann. 50 spänn. plus minus noll. Men lika glad för det är jag.



Så här mkt flyt har jag haft på sistone:

  • i höstas glömde jag mobilen på bussen 2 ggr på samma vecka, fick tillbaka den båda gångerna
  • För ett tag sen drömde jag att jag köpte en trisslott men fick inte veta om jag vunnit. Sen gick jag och köpte en på riktigt och vann 25 spänn
  • Förra veckan kom jag på att jag skulle flytta till Skellefteå. Bara några dagar efter hade jag fått mig en etta på Getberget
  • I fredags tappade glömde jag väskan på bussen, fick igen den
  • Och så idag då, med trisslotterna.

Man kan ju undra när allt ska vända. Det kan ju inte hålla på så här för alltid. Börjar nästan tro att nåt ont kommer hända mig snart.... :-o

Nu ska jag ut på promenad. hinner inte på gymmet idag.


Nytt och gammalt

Lista på vad som finns eller som bör finnas i min nya lägenhet:

  • Värme! (där jag bor nu fryser jag halverst ihjäl)
  • KALLT vatten (här får man dricka ljummet)
  • Ett större kök än det jag har nu
  • Snygga tapeter och snygg inredning. (hänger väl ganska mkt på mig iofs)
  • Stor uteplats (har hört der ryktas om att det ska vara det)
  • Inga onödiga trappor att släpa tunga möbler eller mkt tvätt.
  • Roliga människor som kommer på besök (ja det är upp till er folket)
  • Sol dom dagar jag vill, så jag kan sitta på min uteplats och bli brun.
  • Schyssta grannar. (hoppas)
  • Städerska (Olga kanske?)
  • Kock
  • En eller annan fest kan jag kanske bjuda på oxå..

Det där får jag nog snart reda på. Jag har ju faktiskt inte sett lägenheten än. Jag litar på dig syrran, att den är så bra som du säger. ;) På tal om lägenheten borde jag nog slå en pling till hyresvärden, så jag får komma och kolla på den på torsdag. Hoppas även på att få skriva kontraktet den dagen, istället för fredag.

Jag har ganska mkt jag måste göra idag.

  • Ringa Tobbe hyresvärden
  • Fara en tvär på skolan och hämta några grejer
  • Gå på stan och hitta presenter till mina brudar som har fyllt år
  • Gymet kanske. Åtminstone en prommis.
  • Sola
  • Duscha
  • Packa
  • Dra till Skelet.

A, det va nog allt. Men jag kan säkert komma på fler saker. Städa behöver jag då inte göra, för det är skinande rent här. Jag och Idan hade storstädning igår. Var några och kollade på lägenheten. Hoppas dom vill flytta in redan 31 maj. Om dom nu ska ha den.

image26

Jag, Denise och Vickan. Mina 2 flickor som fyllt år. I helgen ska det bli fest. :)


Sommar

Jag längtar till sommaren. Tänk så skönt det vore med lite sol och värme. Att kunna gå ut i bikini och man slipper frysa och vara blek som ett lik. Soliga dagar, ljusa nätter. Man är härligt pigg.
Men det känns iallafall som att sommaren är på väg. Igår var det vårväder utav dess like. Underbart! Hoppas det är lika varmt idag.

Några minnen från sommaren 2006:

image20

Jag o Liza en natt efter Lanternan

image21

Badhusfesten. En av sommarens roligaste fester

image22

Jag

image25

Beachpartyt på Halsön. Repris nästa sommar?

image23

Syrran, pappa o jag utanför världens bästa båt, Bamse

image24

Brun var man då oxå. Och glad!

Ja det var tider det. Frågan är om sommaren 2007 kommer vara lika bra? Vad kommer hända då alltmest? Kan knappt vänta.. hihi


Flyt

Nu är det måndag igen. Ny vecka och redan nästan fullbokad.
Men innan jag pratar om det vill jag först berätta om helgen.

Fredag: Var på skolan som vanligt. Tog en promenad efteråt med Karin intill stan. Käkade lunch på Starz och åt kulglass till efterätt ute i solen. Gick runt på stan, hittade en fin turkos partytop. :)
Sen fick jag bråttom hem, skulle ju på Amandas fest några timmar senare. Men då lyckades jag glömma väskan på bussen. Hur lyckas man med en sån sak? Upptäckte det inte först heller. Hann både käka och duscha, men sen då jag skulle ha en grej som låg i väskan upptäckte jag att den var borta. Jag och Ida vände upp och ner på hela lägenheten. Men ingen väska. Ringde hittegods och där hade dom inte fått in nån väska. Så jag traskade ner till bussen för att kolla. Busschauffören ropade ut till alla bussarna. Och jo, i en annan buss fanns väskan. Tur som jag hade kom just den bussen på andra sidan vägen, så jag kunde springa över och hämta väskan. Tack! :)

Och allt fanns kvar oxå. Trodde jag ja.. Det hade ju varit för bra för att va sant. Jag menar, ingen kan väl ha ett sånt flyt som jag haft på sistone. 
Kameran va borta. :( Det va inte roligt alls.. Så jag blev lite förbannad ett tag. Men bara ett litet tag, för sen va jag ju tvungen att tänka på annat. Festen som jag hade svinbråttom till.

Kom dit vid 8 tiden. Här kommer lite bilder:

image19

Ida på väg till festen

image18

Amanda

image13

Theresia

image14

Vicke med sitt snusleende

image15

Ola o Tommi

image16

Ola

image17

Och så jag då....

Lördag: Det var en ganska seg dag. Steg upp redan vid halv 9 och trodde jag var pigg. Jag och Ida hade OC-maraton tills vi somnade. På kvällen var jag hos Amanda och såg en urkass film. Vi somnade, jag orkade inte gå hem, så jag sov där.

Söndag: Ida kom till Amanda och vi 3 tog oss en promenad ut i solen. På kvällen fick jag och Ida besök av Amanda o Tommi. Såg OC, Playa del Sol och Top Gun.

Nu är det måndag. Har lagt om min kost nu ett tag för snabbare resultat. Ikväll ska jag träna.
På onsdag åker jag till Byske. Ska skriva kontrakt på lägenheten osv.


Redan helg?

Har ganska nyligen kommit hem från gymmet. Varit och tränat med Matias, min "personlige tränare". 2,5 timme. Bra jobbat Mayan! Imorgon ska jag få fler tips och råd om kost o sånt, för det vill jag ha. Dags att lägga om kosten för snabbare resultat.

image11

Alldeles snart helg. Redan? Kan inte begripa att tiden går så ruskigt fort. Den bara svischar fram. Svisch svisch.
Imorgon blir det lite festligheter. I Amandas korridor. Det ska bli kul. Jag är enormt peppad.

Dessutom kommer ju Theresia, Therese och Liza den här helgen. Det ser jag verkligen fram emot. :)

image12


Nästa helg åker jag till Skelet. Lite kontraktskrivning och sånt. Så om nån vill hitta på nåt är det bara att säga till. ;)
Godnatt!

Flytt

Hej hopp! Jo idag blev det ju faktiskt fint väder. Solen lyser och jag med. Är på toppenhumör. Fick just veta att jag fick lägenheten! :D Jag ska flytta. Till Skellefteå. Kommer bo väääldigt nära syrran. Bara en lekpark emellan. Vi kommer kunna vinka till varandra om jag sträcker mig ut över räcket på uteplatsen. Fränt.
Jag har iofs inte sett lägenheten ännu, men syrran o Matte kollade på den idag och dom tyckte den var fin. Så ja, det är väl inte så mkt att fundera på. Jag vill ju flytta och jag lär ju knappast få nån annan lägenhet.

Allt har gått så himla fort. Jag har haft världens flyt. I fredags kom jag på att jo, jag vill nog flytta till Skellefteå. I måndags ringde jag Pias bovärd. Trodde inte alls han skulle ha nån ledig. Men jo tame tusan han hade det! Och jag var först att ringa på den, så nu är den MIN! min min min. Det kommer bli bra det här. Det känner jag på mig.

Kommer även bo så nära Vickan. Ringde henne idag för att berätta den glada nyheten. Hon blev chockad men väldigt glad.

Men självklart är det trist att flytta ifrån min kombo och Ekot. Det har varit väldigt roligt att bo med dig Idan. Nåt annat får du inte tro. :)


Jag o Ida en härlig vinterdag vid älven


I maj får jag lägenheten. Kom o hälsa på mig då allihopa. :)

Promenad

Idag var jag helt trött och slut när jag kom hem. Funderade på att vila lite men tänkte sen att näe det ska jag inte alls göra, så jag begav mig ut på en liten promenad. Eller den blev inte så liten. Ida joinade efter ett tag. Vi skulle gå till Iksu och sola. Var kanske världens längsta kö och vi beslöt oss för att gå vidare till Sun Tan. Och dit är det ju en bra sträcka. Så min lilla promenad inklusive solning gick på snarare 2, 5 timmar. Skönt! :)

Och nu har jag babblat med Lina i telefon en halvtimma. Synd att hon inte kan komma hit på fredag. Hade varit roligt. Men det kommer ju fler helger.
Hur som helst så blir det fest på fredag. Det kan ni fethaja! ;) Och idag var Ida för första gången i sitt liv på systemet.

Här kommer några bilder från gårdagens födelsedagsfirande.

image8

Födelsedagsbarnet Ida i grönt och den andra tjejen är Amanda.

image9

Paj till efterrätt

image10

Chill och ont i magen efter pajen

Imorgon gäller det. Då får vi veta den stora hemligheten. Förhoppningsvis iallafall. Och dessutom har jag hört att det ska bli fint väder imorn. Hoppas det stämmer. Natti natt!

Grattis Ida!

Idag fyller allas vår Ida 20 år. Jag sjöng en mening ur Ja må hon leva låten imorse och gav henne paket, som jag hoppas hon tycker om.
Ikväll ska jag och Amanda bjuda födelsedagsbarnet på middag. Vad säger jag inte, för det är en hemlis än så länge.

GRATTIS IDA!

image7

Paj a la Mandy & Britney

Okej jag tar tillbaka det där med att jag blev glad över snön. Det var den dagen det. Igår när jag skulle gå från Amanda förvandlades jag till en snögubbe innan jag kom hem. Jag vill ha vår ju. Inget snö och slask.

image3image4image5

Bakisdagen igår va hur trevlig som helst. Vi följde vårt lilla recept.

Paj a la Mandy & Britney

1 hg promenad
3 kg pizza
17 ton godis
14 kg paj (som vi för övrigt bjöd alla hennes korridorgrannar på. Snällt av oss)
5 kg chips
2 filmer
OC och Playa del Sol
Krydda med omtanke och glädje efter eget behag

Bara att mixa alltihop och swisch in i ugnen sen är det klart.

Efter det mår man toppen. NOT! Ajajaj så illa jag mådde. Kunde heller inte sova pga en massa tankar som surrade runt i huvudet. Somnade vid 3 tiden eller nåt sånt. Passade på att ta kort på snöbetäckta granarna. Öppnade köksfönstret för att underlätta min fotografering och helt plötsligt svajar en spindel ner framför ansiktet på mig. Jag skyndade mig att blåsa ner den på marken. Antar att den dog för det har kommit mer snö idag.

image6

Idag är det andra bullar. Inga bullar alls faktiskt. Upp jättetidigt för första gången på länge för att gå till skolan. Var på apdåligt humör för jag ville inte alls vakna då ju. Lyckades ändå och tog mig till skolan.
Nu ikväll har jag varit på combaten. Älskade combaten. Så himla härligt. Tog i allt vad jag kunde och kände ändå att jag ville träna mer mer mer efteråt. Var förbi Amanda på hemvägen. Hon och Ida skulle ut på promenad. Jag följde med. Nu är kvällen slut och jag måste sova.

Imorgon är ingen vanlig dag. För det är Idas födelsedag. Hurra hurra hurra! Äntligen fyller hon systemetålder! Yes! :D

Förresten längtar jag vansinnigt mycket till på fredag!! Peppad som tusan!

Bakisdag

Idag ska jag och Amanda ha en bakisdag. Äta allt sånt där man normalt sett inte får äta. Se film och bara slappa. Heeela dagen lång.

Ett litet problem bara. Jag är inte bakis. Jag festade ju inte ens igår. Men jag tänkte vara sympatibakis. Amanda däremot, hon är nog lite bakis idag, iallafall seg.
Men trots det förvånade hon mig med att ringa och väcka mig klockan 10 för att undra om jag ville med ut på promenad. Klart jag ville, men inte just då.
Lite senare när jag vaknat på riktigt ringde jag Amanda för att fråga om hon var redo. Men då har hon gått och lagt sig igen. Vi beslöt oss för att ta det lite senare, så nu sitter jag här och väntar på att hon ska ringa mig.

Det här ska vi göra idag:
Ta en promenad
Äta pizza
Göra hallon- och blåbärspajer
Äta pajerna
Se filmer
Äta godis och chips
Snacka lite skit och ha det allmänt bra

Alla dessa onyttigheter skulle nog inte min personliga tränare gilla. :-o Oops. Men ibland måste man få. Och jag ska ju träna imorron och har dessutom varit nyttig hela helgen. :)

image2

Amanda på bild. Men jag säger då det, att sådär nyttigt lär det inte se ut ikväll! HAH!


God inställning till dagen

Imorse vaknade jag kl 10, pigg som en mört. Tittade ut genom fönstret och såg att det snöade. En normal reaktion på det är väl att man kastar kudden över huvudet och försöker somna om. Men nej, inte idag. Jag blev istället glad. Perfekt med dåligt väder när man har städdag. Slippa ha dåligt samvete över att man inte är ute. Så himla bra! Innan dagen är slut, ska det skina och glänsa här hemma.

Och inte nog med det. Nu kommer Viktor på msn och säger:
- Hej älskling, vill du gifta dig med mig?
- Ja självklart, svarade jag.

Men Viktor, jag som trodde det var när vi fyllt 30 och fortfarande är singlar som vi skulle gifta oss och flytta till Paris och leva lyxliv. Eller hur det nu var..



Så, är detta mannen i mitt liv? En god vän är han iallafall :)

Let's dance igår. Nu äntligen fick Lasse och Ann åka ut. Som han har längtat.
3 värdiga finalister kvar.
Tobbe & Annika
Martin & Cecilia
Erika & Daniel

Må bäste par vinna!

Let's dance

Jag har bara en liten ynka fråga angående det programmet. Hur tusan kan Lasse och Ann fortfarande vara kvar i tävlingen när inte Anna och Tobias är det? Har visst missat några avsnitt och visste inte om att det var så här. Men man kan ju undra varför dom är kvar. Hoppas dom åker ut ikväll. För dom kan väl inte ska bli ett av dom 3 bästa paren. Jag hoppas att Martin och Cecilia vinner alltihop, för dom är så söta tillsammans.


Martin & Cecilia

Jag skulle oxå gärna vilja dansa. Saknar dansen i mitt liv. Men nånting säger mig att det inte dröjer så länge innan jag får dansa igen. ;) Och framtill dess har jag ju min träning på Iksu.
Idag var jag på dubbelt träningspass. Först Body Combat och efter det Power Yoga. Normalt sett brukar jag träna combaten på måndagar som bra start på veckan, men förra måndagen kunde jag ju inte för då var jag inte i stan. Och ja, det funkade ju lika bra med combat på en fredag. :)

Hockeyn igår då? Det blev bara jag och Amanda som for och såg matchen. Dom andra valde att stanna hemma. Synd för dom, för det lär ju ha varit mer stämning på Olearys än hemma. Och Skellefteå vann ju såklart. Nästa Aik - Löven match ska vi fara och se på riktigt.

Den här helgen ser ut att bli lugn. Ikväll åtminstone. Imorron kanske jag följer med Amanda på en fest. För vem ska annars vara bakis med henne på våran bakis-söndag då vi planerat att laga en smarrig middag och göra pajer till efterrätt.

Nu är det Hjälp på tv, det måste ses. Ni som inte sett det än, se det nu för Guds skull.

Skellefteå AIK - Löven ikväll

Okej, jag måste erkänna att jag inte riktigt begripit mig på allt det här ännu. Mkt jag inte tycker stämmer. Men så småningom kanske hjärnan fallit på plats och jag börjar fatta. Man kan ju hoppas iallafall.

Vad har vi för nytt att berätta idag då?

Kanske att jag nog borde städa lite. På nåt litet konstigt vis har det hamnat kläder på golvet. NU IGEN?! Jag som tyckte jag nyss hade lagt dom i garderoben. Att dom ska envisas med att trilla ut hela tiden, ja jag säger då det...

Det är så fint vårväder ute. Varför sitter jag här när jag istället kan vara ute? Kanske ta en promenad. Jo det borde jag göra. Förresten märker jag på mig själv att det börjar vara vår. Jag känner mig lite piggare och även mycket gladare. Längtar till snön försvinner. 

Ikväll ska vi gå till Olearys och kolla på Skellefteå AIK - Löven matchen. Det kan man bara inte missa. Om inte AIK vinner vet jag inte vad jag gör. Det känns som att jag bor lite i fel stad för att heja på Saik. Umeå och Skellefteå AIK, det stämmer inte riktigt. Men jag lär ju knappast börja heja på Löven bara för det.


Välkommen till min nya blogg!

Okej, så nu har jag alltså gjort min egna blogg. Har länge haft det i åtanke. Men tack vare min vän Liza som förvånade lite med att göra en blogg blev jag inspirerad att nu göra min egen. Måste bara komma ifund med hur allt fungerar. Men det ska nog gå på nåt litet vis. :)

Klockan är ju faktiskt rätt mycket nu. 10 minuter över midnatt och jag borde sova. Det är ju en dag imorgon oxå.

Dagen som var idag har varit helt ok. Varit på skolan, fick ganska mkt gjort. Kom hem, käkade middag. For till Berghem för att hälsa på Viktor och grabbarna och ännu en Beck-kväll. Trevligt må jag säga. Ida och Amanda kom oxå dit. Även Nolle, vilket förvånade mig. Hade ingen aning om att han flyttat till Umeå och har tydligen bott här i 2 månader. Men mest bara för jobb och varit i Skellefteå dom flesta helgerna. Men det var ju lite kul att han dök upp, har ju inte sett han på år och dar känns det som.

Nu mina vänner, är det sleepytime. Imorgonkväll ska vi och kolla på Skellefteå-Löven matchen på Olearys. Man måste ju stötta sitt lag som givetvis är Skellefteå AIK.

Nattinatt

RSS 2.0